Nostalgi



Min förkylning vill inte ge sig. Men den är så snäll nu så jag orkar leva i allafall. Igår var jag och red *hoppa å studsa lite*. Det var jättehärligt. jag fick låna en snäll liten ångvält som hette Åsa. Det kändes som hemma direkt att sitta på henne. Vi var fyra som red ut och vi var fyra som återvände. Fast jag hann vid ett tillfälle fantisera om botten på ett dike. Åsa sprallade till lite men jag var faktiskt inte ens i närheten av att ramla av *stolt*. Sen galoppade vi lite och det var mysigt. Ärligt talat så skulle nog hästen ha givit upp före mig. Flås flås svett svett lät det om henne. Jag var visserligen lite flås och svett jag också. Men inte så illa som jag trodde. Min grundkondis är nog rätt bra just nu =). Sen for vi på bastu och restpaj till Ankis. Jättefint hus har de. Bastun var också en upplevelse minsann. Härligt! Hem kom jag mig runt halv 1-tiden. Stackars de som skulle jobba idag. Men det är ju inte så ofta det händer att just vi sitter och talar sent på kvällen så kanske de överlever. Jag för min del sov till 10 och hade en skön morgon för mig själv. Åkte till villan sen och satt där i solen halva dan. Sedan lite shopping och pizza på hemvägen. Nu har jag laddat upp lite bilder på bilddagboken och nattat barnen. Evelin frågade efter Miika och ville att vi skulle ringa honom imorgon, så det ska vi göra. Annars tycker jag nog att vi klarar oss rätt bra. Morgondagens planer är att ta det lugnt i solen, kanske ta en promenad medan barnen cyklar. På fredag ska vi cykla till bibban och se om vår beställda bok har kommit. Sen jobbar jag hela helgen. Här rusar dagarna minsann iväg. Nu ska jag titta på en av filmerna jag köpte idag. Tröstshoppingen fortsätter. Köpte *viska* fyra filmer idag. Två åt mig och två åt barnen. Shrek fick barnen =). jag ser fram emot att se dem själv hihi! Ska leta efter en gammal hästbild av mig själv att scanna in och sätta hit hihi!

Bilden alltså: Jag och Wille 1996. Jag hade samma ridbyxor igår ;)

image49

$$$

-Några timmar senare och en hel del euro fattigare-

Nu börjar jag se vissa fördelar med ensamheten
  • Jag kan äta framför datorn eller TVn
  • Jag får parkera bilen var jag vill (ner i tjälhålen med den)
  • Stök stök stök *myser lite*
  • TVn är bara min
  • Kan sprida ut mina böcker och saker överallt
  • Tidningen är bara min
Fast det håller bara en tid. Helst vill jag nog ha min familj här!!

Älskade hatade ensamhet

HJÄLP! Jag känner mig ensammast i världen just nu.  Och då åkte barnen för 5 minuter sen. Kommer mig inte för att göra NÅNTING. Inte ens shopping känns lockande, jo lite! Känner mig nästan panikslagen. Ska det vara såhär i två veckor nudå? Nä, antagligen vänjer jag mig vid att han är borta nästa vecka, lagom tills han kommer hem igen.

*se sig omkring, klia sig lite i näsan* Herre i mina kalsonger man kan ju bli deprimerad för mindre.

Jag ska nog sätta igång en tvättmaskin nu och sen äta nåt och åka till stan. Shopping är bra terapi. Fast sen ska jag återvända till vårt tomma TOMMA hus igen. Känns inte lockande. Jag som brukar älska att vara ensam... Konstigt...

Kanske jag kan njuta lite i allafall av min frihet ikväll då jag kan rocka runt i pyjamas hela kvällen eller läsa min Clive Cussler bok eller eller eller. Jo, jag bestämmer mig för att jag ska njuta av ensamheten. Måste bara se till att pricka in mitt Prismabesök då alla andra är där så att jag får fyllnad av folk ;)

Imorgon har jag inbokat ridning och bastubad. Hur mysigt låter inte det?! Jag längtar och fasar. Jag har inte suttit på hästryggen på ett tag. Men det ska bli så härligt. Sen är jag ledig onsdag. LEEDIG! DÅ ska jag hämta hem mina barn och njuta av tre lediga dagar med dem.

Helt ensam är jag ju inte...jag har ju kissorna! Tur är väl det!

Uti havet pyttefisken pyttan simmar

Uff! Vad jag är trött! I onsdags kände jag hur det började klia i halsen och nu har jag världens förkylning. Det värker i kroppen, ögonen, öronen och säkert andra ställen också om jag känner efter. Jag är ett litet ynkel just nu... Men lyckades ändå fixa ihop barnkalas, fadderkalas och släktkalas. Håhå! Men efter att gästerna åkt idag så ramlade jag nästan ihop. Som tur sken solen så jag satte mig i solstolen med en bra bok och kände mig ynklig. Barnen lekte snällt och Miika åkte på spelning. För att slippa undan så lätt som möjligt dumpade jag barnen i badkaret sen och nu sitter de väldoftande och ser på bolibompa. SNART ska de i säng. SKÖNT! Jag ser fram emot en slapp kväll med en bok och frosseri. Ikväll orkar jag inte hålla igen. Imorgon börjar mitt nyttiga liv igen. Det som jag mår bra av =). Men inte ikväll.

På måndag åker min man till Frankrike på arbetsresa. Nästan två veckor ska vi vara åtskilda. Hjälp! Vi har inte varit så länge från varandra sen -99 då han var i mili. Skrämmande! Kanske lite nyttigt också. Men mest skrämmande. Jag kommer sakna sakna sakna....

Mina ben är som spaghetti *gnälla*. Får nog avboka min latino imorgon. Fast jag ska känna efter ännu hur det känns imorgon. Kanske jag bara skulle må bra av lite dans...Det tror jag. men jag vet inte om jag orkar. Känner mig alldeles matt och sjuk och YNKLIG! Stackars meeeeej

Nu blir det strax dags för gonattsaga "ut i havet pyttefisken pyttan simmar, hon vill se sig om men bara några timmar. Havet är så lungt och vattnet är så stilla och plötsligt från ingenstans kommer fisken Cilla..." En helt underbar saga där fiskar äter upp varandra och till slut äter släkten Piraja upp en jättefisk och "dessa fiskar måste va från vettet, kvar finns bara skelettet" Minns inte riktigt hur det går men ungefär så =)

Våren är här

Ikväll inledde jag joggingsäsongen. Men fy fasiken vad mina ben protesterar just nu. Ändå tyckte jag nog det gick över förväntan och jag ser fram emot nästa gång. Ett minus var dock musiken jag hade i öronen. Den var för lugn. Kanske nån kan tipsa om bra springmusik?

Idag har jag talat med en talterapeut. Egentligen fick jag bekräftat att vi gjort helt rättt med Filip. Enda är att vi kan tala OM det med honom i och med att han är så medveten om det själv. Så nu ska vi fundera lite med honom om det och om att det finns andra som också har svårt att prata ibland. Vi fick också en tid till talterapi i slutet av maj. Skönt att få lite proffshjälp =).

Nu ska jag dricka lite grönte.

Våren är här

Ikväll inledde jag joggingsäsongen. Men fy fasiken vad mina ben protesterar just nu. Ändå tyckte jag nog det gick över förväntan och jag ser fram emot nästa gång. Ett minus var dock musiken jag hade i öronen. Den var för lugn. Kanske nån kan tipsa om bra springmusik?

Idag har jag talat med en talterapeut. Egentligen fick jag bekräftat att vi gjort helt rättt med Filip. Enda är att vi kan tala OM det med honom i och med att han är så medveten om det själv. Så nu ska vi fundera lite med honom om det och om att det finns andra som också har svårt att prata ibland. Vi fick också en tid till talterapi i slutet av maj. Skönt att få lite proffshjälp =).

Nu ska jag dricka lite grönte.

Solig söndag

Härligt! Idag har jag varit ute halva dan. Det var så skönt i solen vid villan. Satt på bastutrappan och bara njöt =). Hoppas på att få lite färg i ansiktet också, men ännu ser jag bara ut som ett spöke ;)

Nu letar jag chokladbollsrecept på nätet. I och för sig kan jag det nästan utantill, undrar hur många gånger jag och Heidi gjorde dem efter skolan hehe! Tänkte göra till Evelins barnkalas på torsdag. De och trolltårta borde väl falla 6 åringar i smaken. Hihi!

Hoppas det blir varmare nu denna vecka. Sitter här och glor på en stackars snöhög som inte vill försvinna! Det är faktiskt 20 APRIL idag!! Skärpning snöhög!

Nu ska jag hänga upp lite kläder!

Sussie- Det är alltså 16.6 vi är i Helsingfors. Vi har inga egentliga planer för dagen så en fika skulle sitta bra =).

marknad i stan

Idag har vi gått på marknad i stan! Köpte två par fejkcrocks åt barnen ;), lakrits och sockervadd. It was najs ou jee! Sen gick vi på en promenad och dela ut inbjudningskorten till Evelins kalas. Jättelångt orkade barnen cykla. De är såå duktiga *stolt*. Filip ramlade två gånger med cykeln. Men han konstaterade att det var minsann tur att han inte föll i diket för där var det vatten. Hihi! JO, hans stammande är lika illa. Han talar mindre och mindre. men det verkar som om han skulle prata mer då han är sysselsatt. Fast jag vet inte... Har förstås googlat stamning och fick där läsa att man inte ska säga typ "lugn, tala långsamt..." så nu är det att ignorera det och försöka visa att vi lyssnar. Stackars liten :(. Men annars är han ju PERFEKT =)

Nu håller jag på färgar håret lite igen. Blir samma färg som senaste gångerna. För wajld änd krejsi kan man ju inte bli heller!

Miika är och spelar ikväll. Kan inte bestämma mig hur jag ska tillbringa kvällen i min ensamhet då barnen somnat...

Jaja,  över till bilddagboken

Ååå vad jag önskar man kunde svara på kommentarerna direkt!

Snurven- Hahahah! Ja det vet man aldrig ;). Fast värre än oss kan ni väl ändå inte vara...eller!?

Sussie- Jättetack för erbjudandet =). Men det blir hotell, vi ska ju "fira" vår första bröllopsdag. Men om du har lust och tid kanske vi kan träffas i stan på måndagen? Skulle vara kul!

Voj voj

Hudå! Fick ett ryck ikväll och blev besatt av att boka hotell tills vi åker till Helsingfors i juni (Bon Jovi ni minns =)=)=)=)). Hilfe altså! Alla hotell var fullbokade. Så nu är vi bokade på ett asdyrt lite mysko ställe som heter Rivoli...eller nåt liknande! Hoppas det funkar!!

Nu ska jag ta en kopp té och en frukt och försöka varva ner. Imorgon blir det marknad med jessica och hennes kids. Kuuul =).

Musikterapi

Vad duktig jag är =). Just nu håller jag på för över musik till Miikas syrras mans mp3spelare. Jag känner mig som ett geni. Fast det var faktiskt löjligt enkelt. men ändå! Igår räddade jag en vikaries telefon också. Det är bra för mitt tekniska ego att umågs med såna som är mer oteknisk än jag. Ja, det finns såna *le lite*.

Ikväll har vi haft det så mysigt här med grannflickan på besök. De satt alla tre i samma soffa och åt rostade mackor och drack mjölk. Jag kan inte säga vad det var just i den situationen som fick mig att känna mig som en riktig mamma.  Men gemytligt var det i allafall.

Filip har haft det jättejobbigt med stammandet idag. Han helt enkelt slutade prata. Det har inte hänt förr. idag har han pekat på saker istället för att säga vad han vill. Det gör mig riktigt olycklig och orolig. Så nu ska vi testa fasters musikterapi. Om inte annat så kommer han säkert att gilla att umgås med faster/fadder själv. Det gör mig så ledsen att se hur han kämpar. Min värsta skräck är ju att han börjar skämmas och slutar prata. Vi har funderat lite på hösten också och tror nästan dagmamma skulle vara bättre än dagis för honom eftersom stammandet förvärrats sen han flyttades från sin dagmamma till dagiset. Ska försöka få tag i vår dagvårdsledare och fundera på situationen. Helt klart är att han behöver mycket uppmärksamhet och folk som har tid att lyssna på honom.

Bara NIO dagar tills vår Evelin fyller sex år. Hjälp! Tiden går så fort...Hon är inget småbarn längre. hon är en stor flicka som kommer bli politiker. Vi ryker ihop ofta hon och jag. Hon ifrågasätter massor och nöjer sig inte med enkla svar. Jag är så stolt över henne, men samtidigt går hon mig på nerverna. Vi är nog för lika...bara att hon är tuffare än jag nånsin varit  =)

Nu ska jag fortsätta vara duktig med mp3spelaren och sen se på house! Fast om han hamnar i fängelse vet jag inte om jag vill se det...

Jag har också 5 tésorter kvar att smaka på ;)

Goda nyheter den senaste tiden: jag har 15 semesterdagar OCH jag får en stor skatteåterbäring *glad*


Ytskrap

Ja, nu är jag hemma från helsingfors. Hemma i den underbara vardagen <3. Det var visserligen skönt att vara borta i storstaden men ännu skönare att komma hem. Barnen var så glada och härliga och vackra så jag kan inte förstå att jag frivilligt lämnade dem en hel helg. Men de hade haft det så skönt med Miika =).

Shopping, god mat och trevligt sällskap blev det. Det är den delen av resan jag väljer att referera och lägga i högen "goda minnen".

Nu vill jag bara njuta av att bo på landet med en bakgård som är lika stor som en park i en storstad haha! Vänliga mänskor som hälsar när man träffas och som bryr sig, min egen BIL!!! Jag älskar att köra bil. Spårvagn och metro, ja tack! Men bara ibland ;). Vad mera? Jo, jag ska öppna en kombinerad téaffär, thaimassage, bokhandel och ...var det nåt mer? kanske inte! Vad kreativ man blir =)

Dags att återgå till jobbet. ska tömma kameran sen då jag hinner. Har lite fullt upp nu verkar det som! Fullt upp med vardagen. Vardag, vilket härligt ord ;).

Ha en trevlig vecka mina kära vänner.

Irriterande

Orsaken till att jag inte uppdaterar bloggen så ofta är att den funkar SKIT. Så in i helvetes skit. Varje gång jag skrivit ett långt och fint inlägg så vägrar den spara. Det tär på min artistiska ådra. Ungefär samma känsla som man skulle få vid en refusering av en bok kan jag tänka mig.. hehe!

Igår var vi till Lappfors. Faktiskt börjar det kännas som om det inte är så himla långt dit =). barnen hade alldeles otroligt roligt och somnade direkt de la sig igår. Undrar just om kattungarna sover ännu efter vårt besök haha! Söötingar =).

Imorgon åker vi till Helsingfors. jag och hästkompisarna. Ska bli skönt med en weekend borta. Sen ska det bli skönt att komma hem. Kanske en hel del fattigare men säkert lite nöjdare också. Jag ser visioner: Kläder, god mat, kanske lite vin, sällskapsspel, intressanta diskussioner, sitta i bil, sitta i bil, sitta i bil...fasiken vad det är långt til Helsingfors.

Ikväll ska jag INTE på step&pump. Känner att jag behöver vara hemma och umgås med familjen. Plus att jag har en förkylning som inte får bryta ut!! *kämpa mot med allt jag kan*. Ännu en tidig morgon. it´s killing meee! Voj voj! men i allafall så jobbade jag in 15 minuter idag så jag kan sluta tidigare imorgon och komma iväg tidigare! Goodie! Weeeiii

Bilden: Jag och en Clive Cusslerbok på väg på vila på jobbet
Jaja, nu ska jag hänga upp kläder sortera kläder och laga mat!45767-48

I stay to watch you fade away

hej!
Jo, jag skulle gärna svara på era kommentarer, men det går inte så smidigt så jag struntar i det! Men jag läser ALLA <3. Kärlek till er =)

Imorse började Linking Park spela i  min telefon kl. 4.40. Så jag steg upp, sminkade mig, lagade en smörgås, borstade tänder (vad mycket man hinner men på 20 minuter och åkte till jobbet. Jo, just det! Jag klädde ju på mig också ;). Åka naken till jobbet, nej tack! Sen stod jag i arla morgonstund och funderade över väsentliga saker som om jag var tvungen att välja mellan att äta eller sminka mig före jag åker till jobbet, vilket skulle jag välja? Alltså jag är inte sååå ytlig. Men jag väljer sminket ;), jag får äta på jobbet sen! Nåja, det situationen har jag inte befunnit mig i så jag hoppas jag inte behöver välja. Men grymma saker vad ytlig jag blivit då. Förr skulle jag gladeligen ha åkt till jobbet men okammat hår och osminkade ögon. inte nu längre nono... Nåja, antagligen skulle jag äta ändå och strunta i sminket!

Deep deeep! Eller vad?! Nä, men ni vet det är sånadär viktiga saker som jag funderar mycket på. ungefär lika viktigt som att ha välrakade ben hela vintern, se till att trosorna matchar BHn och att alla hårstrån ligger exakt i rätt rikning

Ja, jag var ironisk där

Imorgon ska vi till råddis med Filip och fundera på hans stammande. Helt otroligt så var det nästan bortblåst i helgne då han var hos mommo och moffa. Skönt =). Slutsats: jo, det är vårt fel att han stammar haha! Not. antagligen så är han bara mer avslappnad då han är på semester hos mommo och moffa =). Gullungen! Gullmommo och gullmoffa. Finns inte bättre än dem!!

Huhu! Bara en tidig morgon avverkad, fyra kvar! *gäspa* Sen blir det helsingfors. Jättekuuul!! Borde börja se över vad jag ska ha med. Men inte idag. Jag sparar det till torsdagkväll eller nåt.

Idag har jag rensat ur garderoberna. Så nu har vi en hel massa som ska slängas. Mest barnkläder som jag hade en förhoppning om att sälja på loppis. Nu åker de till ekorosk istället. ORKAR inte med loppisbord!

jaja, annars inget nytt!

Tjingeling

Ny favoritlåt "the second you sleep" med Saybia <3<3<3<3<3<3

Nästan fredag

Denhär torsdagen finns bara i 20 minuter till. Sen kommer den aldrig tillbaka. Japp japp! Där var jag allt filosofisk...daah!

Idag har jag ringt och bokat tid till rådgivningen för Filip. Vi måste ta i tu med hans stammande. Det är inte roligt då hela pojken skakar och han börjar gråta för att han inte hann säga det han ville. Det värker i mitt hjärta =(. Men troligtvis blir vi skickad på talterapi och får börja därifrån sen. Min lilla prins...

Miika hade fixat en cykel åt Filip idag. Meningen var ju att han skulle få ärva Evelins då hon fyller och får en större. men Miika kunde inte hålla sig. Så nu har Filip en ascool egen cykel. han är så STOLT =). ÅH! Vad det är roligt att glädja sina barn. jag skulle lätt kunna ge hela världen åt dem.

Evelin har varit på kalas idag. Jag var till Sportis då hon kom hem så jag har inte hunnit intervjua henne om hur det var. MÅNGA barn var där i allafall. Hela backen var ju fylld med bilar =)

För övrigt så bor vi på det enda vackra stället i byn. Det berättade en kvinna för mig förra veckan. HOn bor själv i byn ;). Hihi! jodå, vår backe är allt bra vacker och ett bra ställe att bo på. Jag står ut med vårt tråkiga mainstreem hus för att jag älskar omgivningen OCH för att mainstreem passar mig. Vanligt vanligare vanligast JAG!

Vårdepp vad är det? Känns som om jag fått en lindrig variant. Mår annars bra men passar inte in på jobbet nånstans just nu. "nej, gör inte så, gå inte dit, kom bort, sluta, ropa inte, spring inte inne..." jag känner mig som en enda stor rynka i pannan. Allt blir bara så fel =(. Ändå så trivs jag med jobbet, stället, personalen, barnen. Det är bara jag som inte passar in just nu. jag antar att det går över...

Jag  har inte börja tröstäta i allafall. DET är en tröst

Så rolig man kan vara...eh!

Jaja, nu ska jag lägga mig med fuktigt hår så jag ser ut som en rockare imorgon.

Jag och Clive

Ujuj! Halkade just in på Adlibris igen. Det blev sex nya böcker. De jag fick 20.3 är redan slut. Utom en då, som jag sparar. Det känns lite läskigt.  Jag undrar om jag bytt mitt sockerberoende mot ett bokberoende? Fast å andra sidan tror jag inte man kan läsa för mycket böcker ;). Det blev tre Clive Cussler böcker denna gång. Jag tror jag är kär i honom. Shit! Vad bra böcker han skriver =). Ska googla lite på honom strax hihi!

Stop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stareStop & stare

Min nya favoritlåt, mitt nya favorituttryck <3

Nej, jag kommer inte försöka mig på nåt aprilskämt. I hate aprilskämt.

Pilates ikväll var jätteskönt. Nästa vecka är sista gången...sen ska jag börja springa på kvällarna istället. Ska se till att föra över massa bra springmusik till min mp3telefon.

Nu ska jag lägga mig snart. Har lite panik då jag inte har nån bok att läsa på vilan imorgon. Kanske jag kan läsa om nån...hehe! Det är inte riktigt min stil, men ibland måste man vara lite oförutsägbar ;)


Bilden: Jodå, så goda vänner är de emellanåtimage47

woohooo

Äntligen! Jag har saknat bloggen =). Har inte kunnat uppdatera den på eeevigheter...minns inte ens senast jag skrev! Huuuh!

Nåja, helgen var toppen! Det var riktigt roligt att ha hit revyfamiljen. Jag tror nog vi måste träffas snart igen ;)

På lördagen var jag med M och L till Sesam och åt lite gott. Sen for vi på pub och drack lite mer. Hem i tid så man orkade upp på söndag. PERFEKT! Fler såna kvällar tack =).  På söndag var jag på latino. Lika härligt som alltid. Sen passade Miika på att ta ledigt på måndagen. Jag hade ju också ledigt då. Så vi hade en lugn familjedag i solen. Härligt!

Nu är det tisdag och vardagen är över oss igen. men ingen panik ;). Vi ska nämligen och se Daniel Lindström på lördag...ja, sen lär det vara några andra artister också men Daaaniel och Jaaag <3. vilken dröm alltså.

Hmm..allt jag hade tänkt skriva har jag visst glömt nu. men kanske det dyker upp!