I djungeln

"Du som vi söker, är högskoleutbildad eller utbildad på institutnivå och har gärna praktisk erfarenhet inom den offentliga sektorn. Förutom modersmålet. som kan vara svenska eller finska, bör du ha lätt att umgås med folk och ser krävande uppdrag som en personlig utmaning"

Så står det i typ alla annonser om lediga jobb. Så inte jag liksom! Man blir alldeles matt och nedslagen av att inte passa till NÅT jobb. Men ite 17 vet jag heller vad jag vill jobba med heller *sucka*. Jag tror helt enkelt att jag inte ska jobba, jag är inte gjord för att jobba...

Nåja, ingen stress nu! jag får ju vara hemma tills Filip är 3. Tror jag ska anse att mitt öde är att vara hemma mamma åtminstone ett år till ;-). Kanske mitt drömjobb kommer flygande en dag utan förvarning. man kan ju alltid hoppas och inbilla sig.

Mysig dag idag =). Nu ska vi bara överleva kvällen *s*

Lööööv

Min lilla hemlighet

Jag ska berätta en hemlis.

Jag har blivit Curlingbesatt! Min granne har hjärntvättat mig (kan också beskrivas som att hon har förklarat reglerna för mig) och jag sitter som limmad framför TVn varje gång Finland spelar. Liite pinsamt med tanek på att jag alltid har skrattat åt Curling och ansett att det är en töntsport. SÅ INTE liksom! Ishockey släng dig i väggen (euhm..sargen...och bryt några tände på samma gång) Här är det Curling som gäller.

En annan festlig orsak att titta på det: Det som stör karar mer än att man ignorerar OS är att man tittar på Curling. Tro mig ;)

I morgonkväll ska jag har en ensam kväll. Barnen ska sova hos mommo och moffa och Miika ska och spela! Gissa om jag ska njuta. Minns inte när jag senast haft en kväll bara för mig själv. Aaaah! Härligt härligt =D. Smulan har frågat sen i tisdags om det inte är IDAG hon ska få sova hos mommo och moffa.  Och jo, de var nog lite bruna. Pappa åtminstone =)

Nu middag (Miika gör sallad) sen Curling. Min nya stora idol är Uusipaavalniemi...Beckham! Göm dig under din nya frisyr eller nåt *rått skratt*

Kurr i magen!

en stund i hemlighuset

Jag lyssnar och titta och smyger mig till toaletten, stänger försiktigt dörren och låser tyst, sätter mig ner med en suck och njuter.

Två sekunder senare

"mammaaaa!"

"hmmm"

"maaaammmmaaaa var e du?"

"här" *liten röst*

"maaaammmaaaaaa vaaar eee duuu???" *på gränsen till hysteriskt*

"på WC" *uppgivet*

"va göööör du?"

"låt mej va!"

"kisar du?"

"hmmm"

"mamma ja e kissnööödi" *ryck i dörren*

"uhuhuhuhuuuuh" (filip)

"Du får vänta"

"Nej, jag kan inte vänta"

"uhuhuhu uääääääh" (filip igen)

*krafs krafs* (kattskrället)

*ger upp och öppnar dörren*

Å plötsligt sitter nästan hela familjen intryckt i vårt minimala badrum. Kattskrället stirrar! Ingen ung är kissnädig längre...

Det är därför vi har två extra pallar i vårt badrum...

Snart ska jag hämta mamma och pappa från flyget. hihihiii! Hoppas de är bruna och utvilade för nu kommer VI!

Jahaa



Ringde idag och kollade hur det blir med jobbet. Det blir inte! Så var det med den saken då. Lika så skönt ändå...ger ju inga pengar heller då man måste betala för dagvården! Och just nu börjar det ju bli den bästa tiden på vintern, så jag kan bra vara hemma!

Boka resa idag hihhihiii!

Vi har just kommit hem från pulkbacken, guh va roligt vi hade det! Underbart med vänner som också har barn så man kan umgås och göra saker tillsammans. Som smulan säger "jag kan leka med laura så får du leka med katja" Perfekt!

Nu ska vi äta och sen ska jag sticka till stan och boka resa och fika med en snygging. Vågar inte gå förbi Incks tomma lokal...kommer nog börja gråta...buhuuu



♥♥♥♥♥

Hihi! Idag är det alla ♥s dag. Hade inte tänkt fira det på nåt sätt. De tio korten jag tänkt skicka ligger fortfarande oskrivna på byrån. De får där ligga! Jag kan ju skicka dem nån annan gång. Funderade med Tanja att jag kan skicka dem i morgon. Tänk vad glada och överraskade folk ska bli då de får korten på fel dag. Säkert mycket mera glädjande då =). Så gör jag!

Nåja, kom på att jag i allafall borde laga nån lite godare mat åt Miika så han inte bojkottar mig på självaste Valentin dagen. Så jag tog barnen och grannen med och promenerade till affären (Meteoriten, som den så fint heter) Där shoppade jag ingredienser till tacos och tortillas (jag vill ha mjuka och Miika vill ha hårda). I kassan fick vi en positiv överraskning. De bjöd på godis, och inte bara en liten futtig karamell utan på en hel chokladstång. Vi fick välja på 4-5 sorter! Barnen fick också varsin. Vilken liten men underbarn gest. vi blev små trallande mammor jag och min granne efter det. Jag älskar att bo på landet Ú.

MÅr lite konstigt idag. Antar att det kan bero på att jag haft så många toppar på blodsokret den sista tiden. man blir trött av sånt! Men endera blir det bättre eller sämre av en middag bestående av tortillas . Jag tänker äta i allafall. har varit sugen på det i flera veckor nu. Vill till Pedrinas!!

Fick övertalat Miika om att vi behöver en ny kappsäck =). SÅ jag ska köpa en ROSA om jag hittar på Prisma! så har jag och Smulan till sverigeresan och sen är den säkert bra att ha då vi flyttar också. Ska föresten boka resa i morgon. Vågar inte spara det längre om jag ska i jobb från nästa vecka. Tänk om alla platser är upptagna då jag väl har jobbat färdigt!

Ringde hon som ska bara dagmamma åt mina barn då jag jobbar. Jag tror det kommer bli jättebra. Hennes flicka är ju bara några månader äldre än Smulan och hennes kille är född samma år som Flipp flopp. Smulan ser massor fram emot det. NU känns det skönt att få jobba då jag vet var mina egna små ska vara. Perfekt blir det =).

Min dajmkladdkaka var väldigt uppskattad igår. De åt knappt av nåt annat än den. Inte illa inteilla! Ikväll ska baka en till. Men den ska vara mjölkfri så jag lägger inget dajm på den. Kanske After Eight istället (ja, de är mjölkfria) få se få se!

En vecka tills mamma och pappa kommer hem nu! Smulan pratar rätt mycket om dem. Hoppas de har soligt och varmt. Det skulle jag också vilja ha! Sen då barnen är vuxna ska vi åka på sista minuten resor hela tiden *drömma drömma*

Hur sjutton kan det kosta 200e per år i TV-licens! Jag blir gaaalen! Det är alldeles för dyrt! Egentligen skulle vi kunna slänga ut burken, jag har ju min dator! Tänk vad vi skulle kunna göra för 200e...Kaffetoppar...

Drömde föresten en härlig dröm om att jag hittade en affär som sålde KAFFE och FCUK-toppar för 10e st hahaha! Gissa om jag handlade...Undrar var i Stockholm de säljer kaffe. Måste ju kolla in vårens kollektion som INCK aldrig hann ta in! *sakna inck*

Nu ska jag surfa och leta KAFFE

Krama nån du älskar!!♥♥♥♥♥♥♥

Ordning i röran

Bara 8 dagar tills mamma och pappa kommer hem nu. Gissa om vi längtar =). Filip har ju t.o.m lärt sig säga "moffa". Förut har han bara kallat honom för "kissen" hahaha! Hoppas dom har det bra där i solen.♥♥♥

Miika var och spelade i helgen. Han kom hem runt 5 på söndag morgon och så väckte vi honom 12. Det är kärlek det hehe!! Så bakade och städade jag...ja, ni läste rätt. JAG bakade och städade. Det blev inte helt misslyckat. Men vi får se hur ätbar dajmkladdkakan är =9. Blir intressant att smaka den ikväll!

satt uppe alldeles för länge igår. Insåg att jag bara sett början av "Independence day" typ 3 gånger. Tyckte det var dags att se hela filmen. Den slutade 1 i natt *gäspa*. Inte kan jag heller påstå att den var värd att vaka för heller. men helt OK! Såg annars "far and away" i lördags, den var riktigt lustig och småromantisk. Ingen höjdare, men jag kunde se den utan att läsa en bok samtidigt ;-).

Denna dag har inte börjat bra. Blev väckt före 8 av två morgonpigga barn. Vi hade bara varit vakna en halvtimme då Evelin nästan lyckades spola ner en halv toapappersrulle. OVÄNNER. jag gillar inte att sticka ner handen i byttan och gräva fram halvt uppblött papper =P, speciellt inte då jag just hällt innehållet ur Evelins potta dit, Dubbel =P. Speciellt dålig tajmind var det med tanke på att Miika tillbringat en stor del av helgen med att försöka få avloppet att fungera, en halv toapappersrulle gör inte saken bättre direkt. men det verkar inte ha stockats!

Nåja, vi surade ett tag före vi kom över det och nu ahr det varit riktigt bra, jag har städat lite till och nu ska jag snart lägga Filip och sova där ute. Så får vi lite lugn och ro!

Inget ljud från "jobbet" ännu och inte heller om dagvårdsplatserna. Vi får se vad denhär röran blir till!




Snö i synen och hav i sinnet

SommarminnenHalloj!

Världens härligaste vinterväder har vi haft nu. Nästan så jag börjat gilla vintern lite i allafall! Egentligen har jag väl aldrig haft nåt emot den, det är bara det att jag mycket hellre har sommar. Längtar dödligt mycket till sommaren. Detta bl.a.

- Flytten, med blandade känslor ser jag fram emot att det äntligen ska bli av. Det senaste budet är att Miikas föräldrars lägenhet är färdig i Juni. Så efter det nångång

- Alla härliga lata dagar vid villan med mamma och pappa. Vi har nog väldigt lyxigt som får bo där och ha barnvakter det är inte illa heller att vi får sova i husvagnen ensamma medan mamma och pappa har barnen inne i villan.

- Bada i havet *stooor suck*

- Brun och fräch i  hyn, vill inte ens se mig själv i spegeln just nu, alldeles rödprickig och blek.

- Läsa läsa läsa, har massa böcker att komma igenom

- Inget krångel med motorvärmare.

- grillfester, jakobsdagar, bara spontana altanmiddagar med folk man gillar

- Min vita kjol

- Håret blir härligt trashigt och man ser cool ut (ou jeee)

- Sandaler utan strumpor *vippa på tårna*

- Inget som stör mitt förbannade ben.


Mmmmm...nu längtar jag ännu mer... Men först ska vi ha vinter klart!

Pappa ringde igår från södern "he e lite för varmt" jojo...bara för det ska jag köra slut på bensinen i hans bil. Nej, jag skulle inte vilja ha mig själv som dotter. Men han gjorde i allafall Filip glad, han som just börjat säga "moffa" hihi!

Mysbyxor, min första KAFFE topp (väldigt sliten vid dethär laget) och sunkiga strumpor, det är jag idag and I love it!

ω hahaha! Den får symbolisera min rumpa som är vältränad idag ;-)

Über kan man skriva här!

jaja, inte mera trakasserier nu! Jag ska ta ett varv Betapet istället!

Sii juuu

Smådeppig...men det blir nog bra!

Det är svårt att få ett bra början på en blogg då man har en frågvis dotter brevid sig "varför har barbin sönder ben?" "vad hette tanten du ringde åt?" "varför ringde du åt henne?" och så långkörarna "varför är det vinter?"  "varför är det kallt?" "varför är det inte sommar?" osv i all oändlighet. Det känns som om jag blivit utan svar. Undrar om jag borde tillämpa det jag lärde mig i BI. "Man får inte svara barnen, de ska själva komma fram till svaren" Ou jeee! Lycka till!!

Idag ska jag köra mamma och pappa till flyget. sen är de borta i TVÅ veckor! Jag känner mig smådeppig över det. Självklart unnar jag dem att resa bort, de har ju alltid rest med oss då vi var barn och nu har de all rätt att ta semestrar på egen hand. Men då de är bort märker jag hur mycket jag behöver dem (obs! nu har de ju inte åkt ännu).  Nåja, det blir väl nyttigt för vår lilla familj att umgås en hel helg, vilket ju inte kommer ske. Miika ska och spela tre helger nu! Skäms lite för att säga att det blir lite skönt. han har ju varit ledig nu i nästan två månader...NÅja, MINUS dagen före julafton då *muttra*. Pengarna han får är ju inte helt fel heller. Och det kan vara skönt att få en lördagskväll för sig själv, bara slappa och mysa =). Jag har vant mig vid ensamheten och trivs med den. Bara det inte blir för mycket!

Ringde just om dagvårdsplats åt barnen. Men det är inte lätt...jag ska KANSKE jobba om två veckor och då blir det KANSKE tre veckor. Jag har inget emot att åka och jobba, men det är tungt då man inte vet var barnen ska vara. Jag kommer inte att klara av att jobba om jag inte vet att de har det bra. Men det ordnar sig. På nåt sätt ordnar det sig alltid på ett eller annat sätt ;).

Åh! Förra helgen var så härlig! Vi hade en lekdag i fredags hos en kompis och hennes barn! Tänkte aldrig komma oss därifrån. Barnen trivdes så bra och jag också. Smulan hittade en kompis som var 6 år äldre  hahaha! Typiskt henne. Filip var livrädd för sköldpaddan, antar att det var en orsak till att Smulan ville ha en hon också, snäll unge!

På lördagskvällen var vi till våra grannar på spelkväll, även det mycket lyckat! Det höll på bli lite vått, men mycket skratt och roliga ord. Balabalik och kutuchup *flina*

Nu ska jag äta frukost och gå ut i det kalla vädret.

Hopppas på vår snaaart!

lite senare...

Nu känns det bra! Träffade min "lillebror" från dramakursen på Prisma. Det visade sig att hon ska jobba på samma dagis som jag. Tala om glädjande nyhet! Nu känns det lockande att jobba några veckor.

Shoppade sista gången på Inck idag. Dom stänger nu. *lessen*. Köpte fyra FCUK tröjor =). Men inte bara åt mig. Hihihiii

NU ska jag städa upp lite innan jag ska föra mamma och pappa till flyget! Två veckor är inte så länge trots allt ;-).

"so here we stand, at our secret place,
the sound of the crowd is so far away..."