Miss Finland, den mulliga...

Möhippa... Ja, det var roligt! Myyycke roligt! Roligast jag haft på väldigt länge faktiskt!

For dit med lite nertuggade naglar och fjärilar i magen. Kände ju trots allt inte så många, bara ytligt! Men efter några klunkar vin och ett sexparty så kände jag alla mer eller mindre och hade fått nytt vitsord av min handledare från Bi-tiden!

I min kamera finns nu många roliga foton. Endel kan säkert användas till utpressning, men å andra sidan kan jag själv bli utsatt för det om jag muckar med nån hehehe! Vågar inte ta chansen!

Vi började alltså på eftermiddagen med lite småtugg och tunnbad (jag missade badet, fanns inte tid helt enkelt), sen kom en hmm...sexgrejsförsäljare och hade demonstration (nej, inte sån demo). Det var urcoolt verkligen och hon fick sålt en hel massa! funderar på att börja jobba med det hahah! Men sen frågade en "va sku du säga åt dina svärföräldrar att du jobbar med då?" så jag tror jag struntar i det! Bussen kom en halv timme för tidigt, men ändå i perfekt tid...då var jag inte såå nyker längre! Vid stadshotellet måste jag erkänna att jag inte ens har nån uppfattning om vad maten smakade. men säkert god! Minns att jag hade astrevliga bordsgrannar i allafall. Sen började jag dricka vatten *harkel*. Kanske bäst så hehe! Roligt hade vi i allafall ;).

Träffade på en del kändisar också. OCh med mycket tur kan min dröm gå i uppfyllelse ännu, jag hoppas och hoppas!! Lovade att  jag är med om det blir av i allafall. men jag vågar inte tro för mycket.

Ah! Glömde säga att vi ju alla hade tiaror på oss. OCh tro det eller ej men flera killar frågade om vi var Miss Finland kandidater. Vad svarar man på en så dum fråga?? Jo, självklart säger man "jaaaaa". Hmm..denna kandidat har dock 20kg övervikt och minst 10cm för lite längd, men huvudsaken är att man trivs. En kille sa åt mig att sluta sitta där i stolen, jag måste ju gå runt och visa upp mig *döflina* jo jooo!

Vi var i allfall runt 20 prinsessor och de flesta av oss kom hem ;). Jag kommer bära med mig fnissiga minnen från möhippan långt framöver. Men vete 17 om jag själv vågar gifta mig nånsin...

snöyra

...I provence och det är jag som har fixat den. I utbyte fick vi sol då. Inte illa alls!

Har ringt om ett jobb idag. Men vi får se hur det blir. Ärligt talat är det ju helt skönt att sega på här hemma också. Så är det ju ett faktum att man inte förtjänar mycket på att jobba och ha barnen i dagvård jämfört med att vara hemma och lyfta hemvårdsstöd. Så vi får se!

Mina pizzor är i ugnen nu. De ser helt underbara ut. Mina har skinka, champinjoner, salami och ananas på!Hur mumsigt som helst. De andra får med köttfärs och ananas på hehehe! De är lite kräsna de andra...The others ni vet ;).

Möhippa i morgon och före det maraton step och pump *se fram emot*. Känner av bodycombaten från igår, aj aj *ynkel*. men shit vad roligt det var =) =) =).

Oj, nu ringde äggklockan! Har det verkligen gått 10 minuter redan??

hej å hå!



MammaLEDIG...HELL NO!!

Idag har jag allvarligt funderat på att glömma barnen nånstans och leva ett lugnt och skönt liv med katten. Det började bra med en liten sovmorgon och utelek. Men sen sket det sig. Evelin sa att hon skulle kamma håret och så kom hon och visade hur fin hon var. Jajaja, som den upptagna mamma jag är tittade jag hastigt och sa "ååå va fiiint". Sen hörde jag hur Filip hällde ut min resekassa (en glasburk med massa småpengar). Jag rusade alltså till sovrummet och fick plocka massa fem, tio och tjugocentare. Mitt i allt plockande ser jag en stor hårtoffs! Samtidigt som min hjärna inser att Evelin för fjärde gången klippt sig själv hör jag att Filip mixtrar med micron. Rusar med hårtofsen i handen via köket och sätter på barnlåset på micron, vidare till vardagsrummet där en nyklippt Smula sitter och tittar på TV. Efter några hårda ord och lite time out ska hon ta fram saxen hon använt (kan ju vara bra att gömma den). Medan vi letar efter saxen hör jag att Filip gör nåt konstigt igen. Rusar till köket och hittar honom med munnen full av gamla pistagenötter! gaaaah! Spotta spotta!

Nåja, sen hittade vi saxen och Filip hann bara hälla ut ett halvt saltkar under tiden vi letade. Nu sitter de två juvelerna och äter mat. Snart ska jag skeppa över dem till fammo och faffa. Ska bli skönt med en stadstur och lite fika med Carra.

Ledig? Jag? Hell nooo

Att bo granne.

Nu verkar den värsta kylan ha dragit förbi. Idag är det bara nån minusgrader och det känns som om man skulle kunna gå i sommarkläder, jämfört med hur det har varit de senaste dagarna! Vi har frusit ganska mycket fast vi varit inne, vårt hus är nog fint och bra, men ganska glest tydligen! hoppas de som köper det sen inte gillar att svettas. Pratade med grannen idag, hon sa att hon önskat att vi hade sålt vårt hus tidigare så de skulle ha kunnat köpa det. För vårt hus är säkert varmare än deras *ler* NOOT! Det sa jag också. som en tröst åt henne! Hon tyckte det var tråkigt att vi skulle flytta, eftersom vi är unga föräldrar och trevliga (det sista hittade jag på själv, men man säger väl inte åt nån att det är tråkigt att de ska flytta om man inte tycker de är trevliga). Vissa dagar tycker jag också att det är synd då vi ska flytta. Trivs så jättebra här med våra grannar. Bara trevliga mänskor allihopa och de lägger sig inte i och måste störa och hålla på! Kommer nog att sakna lugnet och den trevliga grannsamvaron här. Det är ju heller aldrig fel att bo granne med sin diabetessköterska, specielt inte då hon är trevlig och mänsklig!

Får väl tro nudå att grannarna på nya stället är lika trevliga och hänsynsfulla. Man kan ju inte klaga då alla grannar här fått påhälsningar av vår katt utan att bli det minsta sura. Jag skulle kanske bli lite grinig om jag kom hem och hade en främmande katt på min säng. men inte dom inte =). Trevliga mänskor!

trots allt börjar jag se fram emot flytten nu. Det närmar sig hela tiden. Känns lite jobbigt att inte ha nåt fast datum då vi får börja riva tapeter och fixa på nya stället. Men jag antar att vi måste hålla oss tillbaka och låta Miikas föräldrar flytta ut i sin egen takt. De har ju ändå byggt huset och bott där i 20 år! Det blir säkert bra bara jag kan hålla mina ivriga händer borta ett tag till!

Övrigt:
- Helgen var härlig
- Vi är fortfarande obesegrade i Cranium
- Chilinötter rockar fett i min mun =)
- Min bil är en päärrrla
- Mina ögonfransar är färgade nu ;)
- Idag känner jag inte för att sälja barnen. De är så söta!

So long, farewell, aufwiedersehen, adieu

Istår

Idag står det -24,3 grader...Kallt kallt kallt med andra ord! igår var det liite varmare, då vågade vi oss ut på en promenad på kvällen. Idag kommer vi att sitta inne och uggla hela dan. Brrr! Bäst att ladda upp med några betapetkompisar och flera koppar varmt té. Låter inte så illa då jag tänker på det! Mera positivt som kommit ut kölden är att Made inte kunde ta sin bil till jobbet. Så jag tipsade henne om att ta bussen hit så kan jag föra hem henne då jag ska och träna. Jippiii! Mycket bra idé! Tycker lite synd om henne som ska gå från tågstationen här, men jag vågar inte starta min bil för en sån kort tur!

Nej, jag bor inte i Strängnäs som det står på min personliga sida. Men man kunde inte bo i Finland och skriva blogg här så det fick bli  den stad som jag tillbringar mest tid i då jag är i Sverige. det får duga! men jag vet alltså inte vad  det är för väder i Strängnäs idag eller nån annan dag heller, om jag inte råkar befinna mig där eller har kollat upp det med mina vänner :).

Blev erbjuden lite jobb idag. Men jag har inte möjlighet att ta det. Känner mig lite kluven, dels är det bra att hoppa in på vikariat. men å andra sidan vill jag vara lite kräsen för min familjs skull. Detta skulle bara ha varit som familjedagvårdare dessutom! Det ger ingen lön för mycket arbete. Kallt att säga så...
Men jag känner mig mycket hedrad att hon ringde mig, för jag har förstått att hon har stora krav på personalen. Hon sa också att de ska ha en där nu och vikariera varannan måndag. Men att det kan hända att de vill ha mig istället. Känns bra där inne i självförtroendepunkten strax bakom hypofysen hehehe! Nå, vi får se! Varannan måndag skulle jag väl kunna tänka mig att jobba!

Har just bokat rum vid Tropiclandia. Jag och Miika ska ha en helg på tumis där lördag till söndag. Vi behöver nog det! Sen hopppas jag lite på en viss klänning i en affär i Vasa. Hoppas hoppas den skulle finnas där. Men jag klarar mig utan också! Ser faktiskt mest fram emot frukostbuffén! Ska svälta mig fram tills dess hahaha! INTE!

Mina stackars barn sitter och tittar ut genom fönstret! Solen skiner och det ser så skönt ut. men de skulle ju frysa nästipparna av sig om jag lade ut dem. och jag tycker nog barn är sötast med näsorna kvar ;). Hoppas vi överlever köldknäppen utan att ha sönder hela huset eller slita håret av varandra.

Nothing more to say today

SK

Shoppoholic eller bara glad i shopping?

Jag bli lite fundersam över mitt shoppande. Är man beroende av det då man bli glad av det och lite småsur om man inte får det? Njaaa, så illa är det väl inte! Jag har aldrig haft 0 på kontot så då kan jag väl inte vara en shoppoholic!? Ah! Whatever! Så länge jag mår bra och inte kraschar vår ekonomi så kommer jag fortsätta såhär.

Dagens kap:
En turkos dragkedströja (småtöntig, men praktisk)
Ett par vantar (mina händer tackar mig)
Ett illrosa bälte (onöödigt men -50%)
Typ 5 par strings (kom igen alltså halva reapriset, vem skulle ha stått emot??)
En ny handväska (Nu rodnar jag...)
En rosa kjol (...som jag ska rymmas i till sommaren, klassisk ursäkt jag vet!)
Yllehalare åt Filip (overall för er som inte fattar finlandssvenska)
Ingenting från INCK (dog ni?? De hade stängt idag *gråter floder*

Men bäst av allt idag var nog fikat med Carra. Mycket trevligt med en het kopp té och lite skvaller.

Snart ska jag åka och hämta barnen. Men en liten stund till ska jag njuta av ensamheten och lugnet. VI har inte kommmit så bra överrens idag jag och mina barn. Hoppas de har lugnat ner sig, jag har gjort det i allafall! Shopping får mig alltid på bra humör och så lugnar det mina nerver också. På sant!

jA JA! Ni får tro vad ni vill nu tänker jag avsluta för idag!

S-K

Dethär var nytt även för mig

Här sitter jag med en tvättkorg bredvid mig och ett löfte till barnen att vi ska gå ut. Men plötsligt fick jag för mig (före jag ens fick frukost i mig) att jag skulle börja skriva blogg. Ärligt talat så känns det inte så  värst lockande att gå ut idag. Det ärinte så värst kallt, men dödligt halt! Jag vet ju att det slutar med att den ena ungen vrålar och vill in för att han ramlar hela tiden, medan den andra säger "jag har inte färdigt lekt ännu" då vi ska gå in och laga mat. Men jag måste ju ge barnen en chans att få dagsljus och frisk luft, trots att hela jag skriker efter att bara få sitta och slappa vid datorn. Men mitt databeroende får inte gå ut över de dagliga, viktiga åtagandena.

I lördags läste Cilla mina tankar och ringde och frågade om de fick komma hit på spelkväll. Det var helt otroligt passande. Självklart fick de komma. Miika surade lite, han hade nämligen hyrt två filmer. Vilka vi ju inte hann se då! Men det spelar ingen roll. Även han mjuknade då vi vann två gånger över våra gäster *S*. De får komma flera gånger så de lär sig. Ska snart bjuda våra grannar på spelkväll också. Snart måste vi hitta våra övermän (och kvinnor). Hittills har ingen slagit oss i Cranium *lite mallig*. Det är lite roligt med tanke på att MIika inte spelat sällskapsspel förut. Han har verkligen talang för det. Fast det är antagligen vi båda som är ett vinnande koncept!

Nu ser jag att en bekant går här utanför. Hur hinner folk vara på benen REDAN? Här sitter jag i pyjamas utan att ha ätit frukost och barnen springer runt i sina nattdräkter... Inte ha vi sovit såå länge idag!

Nåja, NU ska jag ta tag i tvättkorgen, som inte sprungit ner i källaren själv. Sen blir det frukost och frisk luft.

MIn första blogg...tänka sig

S-K

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!