sommartider hej hej...

Idag är det söndag

Jag gillar inte att man flyttar klockan hit och dit. Speciellt inte då jag har tidiga morgonskiftet. Nej, helt onödigt! Men så är det och nu har hela dagen sprungit iväg och jag har inget annat att göra än att sätta mig i soffan och titta på Amazing Race, som ska vara i Finland ikväll. Ojojooooooj

Igår var det riktigt trääävligt på stan med L och M. Hur kul som helst att träffa f.d. kollegan och få se hur det ser ut på nya stället. Såå mysigt! Man blir nästan avundsjuk faktiskt =).

Idag har jag varit och hämtat ungarna hos mamma och pappa. De började redan fundera när de får ha dem nästa gång  =). Påsken lät lovande. Vi funderade på att ta en shoppingtur till Seinäjoki jag och mamma då också. Så får pappa ha busungarna. Det skulle han gilla.

Sen for vi på kalas till kusinerna. Barnen tyckte det var såå roligt att leka där och vi lämnade en röra efter oss. Vi fick ju lite bråttom för att jag skulle på ett möte, som jag sen inte skulle på heller. Orkar inte ta ett utbrott över det här. Men respektlöst... grrr

Imorgon börjar en ny vecka med en ny månad, kanske ett nytt liv....man får hoppas =D.

Jag tror nog jag ska flytta bloggen ändå. Det känns så opersonligt här på nåt vis...ska ta i tu med det då jag orkar nångång....det lär ju ta ett halvt år eller så ;)

Ha en skön vecka

det har förresten snöat här idag hela dan! "De tyngsta snöfallen kommer på våren för att ta bort den gamla snön" så sa alltid min mamma då jag var liten <3

I min fantasi

Lördagmorgon!

Jag steg upp halv 7 i morse. Galet! visst är det... Men jag hade det riktigt mysigt för mig själv tills barnen vaknade. Då hade jag det riktigt mysigt tillsammans med dem också <3.

Idag ska jag färga håret och sen ska jag luncha med linda och maria. Kul kul! Det har jag säkert skrivit i varenda blogg den senaste veckan hehe! Men det ska bli kul att träffa dem igen. OCH att äta lunch förstås. Men före allt det ska jag färga håret. Tror det är över en månad sen senast och det SYNS *ryser*

barnen ska till mommo och moffa ikväll och Miika ska på sin första spelning med nya bandet. Bara jag och TVn ikväll alltså. Tänka sig...

Idag fick jag ett jättesug efter sommarmorgnar. Såna sköna morgnar då det är riktigt lugnt hemma (ja, i min fantasi sov barnen till 11 kanske) då man öppnar dörren och barfota går efter tidningen medan fåglarna kvittrar och det doftar sådär underbart av tall och sommar. Sen skulle jag fixa en skön frukost och äta den ute, det är lite svalt men jag känner att det kommer bli en skön dag. Så småningom vaknar resten av familjen och i harmoni (jaja...man får väl drömma) äter de frukost också (frukost är väldigt viktig i mina fantasier). Sen slutar min fantasi =). En annan tar över. Det är sommar i den också och jag har semester. Vi bor i stugan och alla är avslappnade och glada mmmmm! Underbart!

Snälla sommar kom snart hit till oss jag ska skicka adressen

Nu ska jag ta i tu med hårfärgandet

Ha en skön lördag i väntan på sommaren =)

Att få tummen ur röven

Funderar på att flytta tillbaka till bloggen.fi men jag kommer mig inte för det helt enkelt. Som med så mycket annat.  Jag skulle t.ex behöva planera lite drama till jobbet. Det är ju för fasen ROLIGT och ändå får jag INGET gjort. Det är så konstigt, direkt jag tänker på att jag borde göra nåt så får jag panikkänslor och andnöd. Okej inte direkt men lite avig börjar jag allt känna mig. Det är som om allt går i slow motion och jag behöver massa tid till att förbereda det jag ska göra t.ex.

  1. jag kommer på att jag borde gå genom mina drama papper (dag 1)
  2. Jag funderar var de kan finnas (dag 7)
  3. Jag får smått panik för att jag inte kan komma på var mina dramapapper finns (dag 8)
  4. Jag får dåligt samvete för att jag inte gjort nåt åt dramagrejen (dag 12)
  5. Jag erbjuder mig att dra en dramakurs till hösten, det borde väl inspirera till att ta tag i dramagrejen (dag 19)
  6. Jag känner mig jätteduktig som tog tag i att anmäla om kursen (dag 27)
  7. Jag får igen dåligt samvete för att jag inte börjat fundera på drama (dag 31)
  8. Jag köper en bok om barndrama och känner mig väldigt duktig (dag 37)
  9. Jag inser igen att inget händer....
Jag försöker hitta rätt dag att ta i tu med det. Men den dagen vill inte riktigt infinna sig. jag har så mycket annat som känns så mycket viktigare...

Nåja, jag lever och finns

Kraftlös

Äntligen helg! Det tog en timme för mig att stiga upp idag. Herregud så knasigt!

Igårkväll blommade min klåda upp igen. jag fattar inte varför? Måste nog reda ut det. Man kan ju inte gå runt och klia sig överallt hela kvällarna. Jag har också märkt att då jag blir upprörd börjar det klia vansinnigt mycket. Intressant...jag studerar vidare. Eftersom ingen läkare vill ge mig nån diagnos får jag väl ta och göra det själv.

Idag har vi varit och firat pappas födelsedag. Gamlingen blev 55 år. Ojoj! Nåja, enligt de flesta undersökningar borde han ha många år kvar ännu ;).

Barnen är snoriga och hostiga och låter som kråkor men är ute och bygger snögubbar nu. Moffa fick tjatat till sig så de ska sova där nästa helg. Hjälp! Vad ska jag och Miika hitta på? Ensamma hemma...det var inte igår. Jag tror att vi ska ägna oss åt ingenting. Det beror lite på hur jag mår nästa vecka. Har haft kraftlösa ben och tomt huvud nu ett bra tag. Antar att jag väntar på influensa eller!? INTE VETA....

Nu ska jag gå ut och tända ljus i barnens snölykta. Ett ljus för att skingra mörker och för att locka fram våren!

Hoppas ni har mer energi än jag

Söndag ok

Igår var det 30+30årsfest. Vilken fest sen! Tyvärr klarade min kropp inte av dessa fester och tidiga morgnar på jobbet så jag fick ge mig runt midnatt. men tills dess hade jag roligt =).

På lördagen var jag och min man på shopping i Kokkola. han shoppade ett eltrumset för 1000e och jag ett par byxor och en tröja för typ 50e. Orättvist ;). Men sen bjöd han mig på lunch på Pedrinas. Plus att jag helt spontant fick mina ögonbryn fixade och fransar färgade. Lyxigt kändes det. idag ska jag vara utan maskara och känna hur det känns =).

Nu ska vi åka till storebror och fira hans födelsedag. 32 blir han och dessutom på kvinnodagen och Filips namnsdag =). Det märkte filip själv som satt och tittade i kalendern. Det enda han kan läsa är FILIP och det hittade han. Inte illa! hihi!

Dags att åka nu om vi ska hinna hämta min bil från stan och sen till Jepolandet ;)

Ikväll blir det mys med några vänner <3