Hjärnsläpp

Undrar va de e för fel på mig? Imorse vaknade jag och kände att det var dags! Så jag slängde mig upp och satte igång med fönstertvätt. Fattar inte vad som hände med mig. Jag får ju inte ens betalt för det! Men det måste erkännas att min bil ser extra snygg ut då jag ser den genom ett nytvätttat fönster *njuta lite*.

Miika damsuger, som varje man med lite självrespekt ska. Snart kommer våra husköpare och tittar och pratar. Vi hoppas på att komma överens så vi kan börja slappna av och inse att huset är sålt och vi är klara för flytt. Spännande!! Tänk om de ändrar sig i sista sekund liksom "näää, men de va ju ett hål i WCdörren som vi inte har sett tidigare, vi vill inte ha huset heller" *gulp*

Om en liiiten stund ska jag ta i tu med fönstren i kvisten. De har aldrig blivit tvättade! Varje år har jag liksom bara fått slut på energi då jag kommit så långt. men inte idag! Idag ska det ske! Vinden kommer jag därmed att ta i tu med i ett senare skede. Annars skulle det ju inte vara jag ; ).

Jag har full sympati med alla er som måste vara ihop med tvillingar (stjärntecknet). vi är inga enkla mänskor. kanske är det mitt kall att starta en stödgrupp för alla som är ihop med tvillingar?! Jag bugar och bockar för alla som orkar...men inte 17 är ni perfekta ni heller (typisk tvilllingkommentar) Nåt mer ni vill veta? Whatever...

Nä, nu skriker fönstren på mig, och miikas blickar är lite småsura hehehehe!



Vi

Vi
Det känns lite jobbigt att inse att det finns nån som känner mig bättre än jag själv. Nån som genomskådar min mur och ser vad som finns under. Mest känns det tryggt. Det finns nån där som fångar mig om jag faller. Jag antar att det funkar lika andra vägen. Att vi är varandras livlinor. För att veta det behövs ingen präst, inga ringar, inga namn på papper, inga löften om "i nöd och lust". Jag tror det finns skrivet nån annanstans och att det bara är vi själva som behövde bevittna det.

Jag längtar efter den dag då vi har färdigt flyttat och får sätta oss ner i soffan med varsitt glas vin och titta på nån slö film på TVn och bara njuta. Mer behöver jag inte få ut av livet; ett hem, kärlek och stabilitet! Jävla flytthelvete!!

Observera att jag har mycket vitare tänder än han på bilden *mallig smajli*

Nu ska vi gå ut och leka i solen. Det är snart lunchdags och här sitter jag ännu i pyjamas. Shame on me!!


Fyra år

45767-7Idag är det fyra år sen vi blev föräldrar. I fyra år har jag varit MAMMA nu. *nostalgisk*

Då Evelin föddes var det en solig Aprilmorgon, precis som idag. Sen minnns jag inte mer, det var lite svimmande och illamående och allmänt skit. Men jag minns att jag tittade ut i förlossningssalen och att solen sken lite vackert på vårvis =).

Å så hoppar vi över några månader

Evelin (eller smulan som hon blev kallad p.g.a sin ringa storlek och sina föräldrars oförmåga att komma överrens om ett namn) var en aktiv unge som ville börja krypa vid 5 månader. men lärde sig först vid nästan 7. Sen steg hon upp och skulle gå. Men hon vågade inte släppa ur sig före vid 13 mån. Å sen har det bara rullat på.

Och idag blir hon FYRA år. Stora tjejen....

Ska försöka göra hennes födelsedag så rolig som möjligt. Inte kanske roligast att mamma sitter vid datorn.Så jag ska slita mig härifrån om ett ögonblick.



Min nya, dyra pulsklocka funkar jättebra.
Jag har äntligen kommit mig för att sortera vinterkläderna, de tvättas just nu
Snön har smält bort i rasande takt
Det har svämmat över i nykaabi, inte här


Bara en månad till min födis nu! Bara så vi vet....




Inte konstigt att jag inte är gift!

När barnen vaknade i morse vände jag mig på andra sidan och somnade om

Miika steg upp och utfodrade dem

Då jag steg upp var ungarna alltså mätta och belåtna. Jag fick sitta ensam och äta frukost i lugn och ro. Härligt!!

Sen tog Miika filip med till Ekorosk! Jag satte smulan framför TV och bakade lite! Sen lekte Miika och Filip ute och jag och smulan slappade innne.

Efter maten åkte jag och smulan till marknaden.

Under tiden städade miika hela huset så länge filip som middag

Jag köpte hem mat.

Satte mig vid datorn

Miika bytte ringar på min bil

Han har rensat ur hela källaren och fixat på vinden denna vecka och jag har mest nördat. Fy vad rutten jag är! Undrar om han kommer lämna mig för nån som inte behandlar hon om som en slav? Jag skulle göra det....

Vilken tur jag har som hittat honom ♥♥♥♥♥♥♥♥

Resan söderut

45767-6Flygaja, Strängnäs är ju söderut från oss i allafal. Och det märktes verkligen! Där var det ju vår. Ingen snö och massa tussilago. Vi kunde t.o.m. sitta ute och sola.

Smulan tyckte nog flyget var lite läskigt. Hon satt och höll i sig krampaktigt hela vägen och fick inte i sig en droppe av jucen eller en tugga av mackan som vi fick på flyget. Tur att hon hade Hobbe att hålla i handen så det kändes lite tryggare.

När vi landat hittade vi vår väska (den rosa dyra) direkt och fick sitta och vänta på Ellen och Jalle en stund. Å så bar det av i deras Mondeo (ou jeee). När vi hade 20km kvar spydde smulan. Damn it! Tänkte jag, ungen har inte varit sjuk på över ett år och NUU kommer det. Men det var antagligen spänningen för hon var hur frisk som helst resten av resan.

I Strängnäs shoppade vi lite på torsdag. Bl.a en hel hög med té. Rabarbergräddte fyller mitt teskåp nu. Gott gott! Köpte också rött te med smak av jordgubb och vanilj i lösvikt i en helt underbar ostaffär i Strängnäs. Härligt härligt! På fredagen hade vi tänkt åka till Kolmården, men vädret var så kasst så vi bestämde oss för att åka och bada istället. Men sen började jag fundera när jag ska ha tid att träffa Ea-stumpan då! Så jag ringde henne snällt runt 9 tiden och väckte henne (tja, nån måste ju göra det). Ea var genast med på noterna och började ragga en bil så hon skulle kunna komma med och bada. Weeeiii!

Vi hade träff i Katrineholm (så nuu vet jag var det är). Så åkte vi till Örebro. Badstället där var verkligen spännande. Så spännande så vi kom därifrån med 15 nya blåmärken och ett rivsår. PLUS en dotter som aldrig kommer åka rutchkana med Ea igen. Borde ju vara varningstexter på dem!! Inte Eorna utan vattenrutchkanorna! Sen åkte jag och Ea ett varv utan barn (utan RIKTIGA barn) och blev trakasserade av några fjortiskillar. Vi försökte släppa förbi dem, men då fastnade mitt ben mellan en av killarnas ben *rodna*. Inte så kul! Men vi överlevde i allafall.

Sen mat och så hem igen....mycke åka bil!

På lördagen var det strålande solsken och vi åkte till Kolmården. Det var helt underbart! Smulan njöt verkligen och ville stanna hos "lammungarna" jättelänge. Jag tyckte nog bäst om elefanterna, fast vi stank elefantskit hela dan sen ; ).

På söndagen skulle vi åka på shopping til Eskilstuna. Smulan satte på bromsen,. hon ville stanna hemma med Jalle och hunden. Men vi släpade med henne ändå och det var hur trevligt som helst. Shoppade inte såå mycket. Men det var kul ändå!

Fick visa ID då jag skulle handla snus åt brodern. Antagligen trodde hon att jag langade hahaha!

Hemresan gick bra! När flyget höll på lyfta kved smulan "mamma jag vill itne flyga" jo, hej bara! Men sen gick det bra, hon åt t.o.m lite macka och drack lite juice! Min rosa väska vägde 23kg på vägen hem hehe! Det var nog lika bra att jag lämnade några böcker och ett spel hos Ellen. Dom får ta det då de kommer i  sommar sen!

Det var en härlig resa och jag vill snart åka igen. Det gick faktiskt bra att ha med en Smula också. Hon har uppfört sig som en väluppfostrad unge hela resan. Men nästa gång får moffa skicka med lite mer kronor.

Nu ska jag duscha och kolla om jag mår bättre idag. Igår låg jag på soffan hela dan och funderade på om jag skulle spy eller inte. Hoppas det är bättre idag!!



Resenojor

Har just vägt min resväska (den rosa, dyra ni vet) den väger 17kg. Vilket betyder att jag inte får shoppa mer än 3kg i sverige. Och det kommer ju lyckas, SO NOT! Men jag får väl lämna kvar lite grejer hos Ellen. Typ alla smulans kläder, hon växer ju ändå så fort och behöver nya *harkel*. Sen har Ea-stumpan lovat mig lite böcker också,de väger ju en del och det gör Mathias´ snus också. Ou maj gaaad! NÅja, jag har inte för vana att fundera på sånt så jag tänker inte göra det heller. Har ju föresten en del saker som inte ska med hem också (bl.a. 1kg korv...fråga inte). Så det ordnar sig =).

Idag har jag köpt en ny handväska. Så jag får med mig allt det viktiga som måste på flyget =). Smulan fick en ny börs och Filip fick ascoola solbrills. Så han inte blir sjuk i ögonen av all sol (yeah right).

Som sig bör har jag börjat känna av en förkylning nu. Men så ska det vara då jag åker til Ellen, inget oväntat alltså. Hoppas bara att det inte är som jag anar att öronen håller på bli sjuka. Inte kul att flyga då aj aj! Men det finns ju smärtstillande små vita lyckopiller så det ordnar sig alltid på nåt sätt.

Idag är det en fin dag. Inte bara solskenet alltså utan nåt viktigare; Vilttorpet öppnar för säsongen. Jag har försökt hinta Miika hela dan, men han tyckte det funkade bra med korv och potatis *urk* så det blev inget gott! Får väl åka där via i morgon då vi åker till flyget hihi!

Lite nojig över följande:
-Att bilen ska stanna i Pensala
-Att parkeringsautomaten på flygstationen inte ska ta mina pengar
-Att min resväska ska vara för tung (där kom det då)
- Att jag ska bli bestulen på pengar, insulin och barn
-Att vi försenar oss till flyget
-Att vi inte hittar ellen och jalle
-Att Bacco hatar oss och vi får sova i tält
-Att jag har för lite kläder med (speciellt KAFFE-toppar då *S*)

jaja, nu ska jag fundera på vad jag glömt att packa.

Påsk

Nu är det påskveckan! Visste ni det? Igår var det palmsöndag och idag är den nån måndag å sen tisdag å sen typ dymmelonsdag och så *trumvirvel* skärtorsdag. Å då åker vi till Ellens med flyg jag och evelin =). Hon verkar inte ett dugg resfebrig. men jag har lite kill i magen. Känns som om jag skulle behöva tänka på 50 saker och ha 3 händer. Letade efter min utedräkt och hittade den slutligen på stället jag hade sökt först.Kommer inte på om jag gömt fler presenter åt Ellen å Jalle nånstans eller om det bara var den där rosa t-shirten! Gaaah! Jag blir galen *trimma hjärncellerna*. Himla praktiskt också att åka då vädret är nånstans mitt emellan härligt vårväder och slaskigt vinterväder. Får ta med 100 plagg åt smulan så vi säkert kan vara ute och leka. Nojig för att jag ska glömma ta extra insulin "fint jalle, din mat ser asgod ut men jag kan inte äta" undrar om jag får ta doggibag då? En av huvudpunkterna med resan är ju att få äta Jalles mat *Dregla indiskret*.

Nåja, ska inte fundera för mycket på det nu! Utedräkten är i tvätt och allt annat ordnar sig nog på nåt sätt!

I lördags var det fest då. Jättekul verkligen! Vi har redan inbokat en ny festkväll 27 maj. Förhoppningsvis är det vår då och inget snöslask. Vi grundade lite fint hos Anki och Danne och beundrade ankis ringar (obs! Inte Dannes röv...). Sen gick vi då til krogen, det tog säkert bara en halv timme eller så att gå de hundra metrarna. men vi skulle ju fota så mycket....MÅste tömma kameran snart =).

"ring ring" "hallåååå" "va snygg du e ikväll" "vaaaa?" Jeeee! Lena var plötsligt där på krogen. Märks att hon och anders gått danskurs, de kunde verkligen shaka loss på dansgolvet...euhm...eller nåt! Kul var det i allafall! Å så introducerade Anemi en ny drink. Min favorit heter numera BUENO aka hande grön å sur ; ). Supergott! TIPS:drinkarna var 50cent billigare uppe vid Moody än nere på Melody. Vatnet är gratis uppe och kostar 1e nere RÅN!

Efter en del krångel med taxi och sånt. FIck vi hem alla som skulle hem (som inte hade åkt i förväg utan att meddela *harkel host host*) och runt halv 5 stupade vi i säng. Jag och Miika i vår säng och Nina melll....nää på vinden för sig själv heheh! Trevligt trevligt!

Gillade min KAFFEtopp massor och den satt bra hela kvällen. Synd att den är svart och inte rosa bara. Najs najs!

*stolt mor* Filip är härmed en nappfri unge! Utan krångel tog vi bort nappen i lördags (lämnade det svåra jobbet åt mamma och pappa) på två dygn har han frågat efter den kanske 5 gånger. Hur skönt som helst! Ska kasta bort dem så Miika inte återinför dem då vi är på resa. Skönt att slippa söka dem hela kvällarna. Plus att det ju inte är nyttigt att hålla på med dem hela tiden. jag är sååå nöjd. Nu har vi inga bebisar längre *sucka lite*. Jävligt skönt! Jag vill inte ha bebisar...skönt då andra vill så får jag lukta på dem lite emellanåt =D

Nu ska jag packa lite till och fundera på vad jag ska ha i handbagaget.

Att köpa från sverige:
Träningsbyxor
Te (himlagott och rabarber-grädd)
Kanske nån Kaffetopp om jag hittar

Det ska bli rooooliiigt att åka och sen skönt att komma hem igen!



Nån som hittat ett minne??

AH! Nu har jag glömt vad jag hade tänkt skriva. Det händer ju inte så sällan *suuuuuuuck*. Får skriva om nåt annat istället då!

Igår hade vi husspekulanter igen. Miika fick ta hand om dem, vi var inte hemma. Men de verkade rätt intresserade sa Miika. Fast det är ju en sak vad de säger då man hör och en annan vad de säger då de satt sig i bilen och kör hem. Det blir väl nog att sätta huset till förmedling i allafall. Verkar inte hända nåt såhär.

Idag har det snöat igen. jag bli knäpp! Har vi syndat så vi blir straffade eller är det bara ett pro på Guds humor? Vill inte veta, vill ha vår!!

Fest i helgen. Det ska bli så kul att få komma ut och vädra sig lite. Har nästan bestämt vad jag ska ha på mig också. Fast jag hinner ju ändra mig några gånger ännu före det är lördag hihi! Troor det blir en KAFFEtopp hohooho! Oväntata eller?

Nu fick Smulan ett raseriutbrott. Skönt att hon inte håller ilskan inom sig *vinlga med ögonen*

Nu ska jag nog rädda lillebror och sätta ut honom och sova...

Nu kommer den

Plötsligt önskar jag att jag hade sett "ice age" i allafall. Där kunde man kanske ha fått några tips om hur man överlever en istid. Det är ju helt otroligt vad det väller ner snö här. Jag trodde att det skulle sluta igår. men Inatt igen har det kommit och det verkar aldrig ta slut. Vad är det som händer?? Miika har skottat snö en gång redan och kommer att få göra det ännu en gång före han åker ikväll...hjälp!

Lite småroligt hade vi ändå ute idag. Jag och Smulan grävde en tunnel (vinterns första) och så kröp vi alla genom den (jag rymdes alltså behöver jag inte gå ner i vikt). Sen hoppade vi i snödrivor och gjorde stolar åt oss och satt där och tittade på en snöTV som visade Nalle Puh. Vi var blöta som femåringar då vi kom in. Så, nu har vi fått vår vinter. NU kan snön sluta komma ner. Ge lite snö åt dom stackarna i Afrika istället. VI VILL INTE HA MERA!!!!

Kul med husvisning i morgon "jo, sen har vi stor bakgård också, varsågod och gå genom två meter snö dit". Nåja, det får Miika fixa, jag och kidsen åker till mamma och pappa på semester. Hoppas på sol och vårvindar som friskt leka i morron. Ou jeee!

Bara så ni vet! Jag svarar inte i telefon idag....jag vägrar bli utsatt för aprilskämt...

Om jag sagt ja istället för nej idag:
*ja, självklart får du stiga upp halv 5
*ja, visst kan jag klä på dig fast du kan göra det själv
*Jo men naturligtvis ska du kasta flingorna på golvet och hälla ut mjölken över dig
*Ja stryp din lillebror
*Ja, spring ut på vääägen vilken bra ideeee
*Ja, visst får du lämna all mat på tallriken och äta glass istälet
*jojo vi ska gå in nu då vi varit ute i fem minuter
*ja ja ja du skaaa radera min blogg då den är nästan klar
*ja, du får gå ut i bara pyjamas
*ja jag ska bara göra som ni vill idag, ingen egen vilja
*Ja slå storasyster i huvudet med en hammare

Och så vidare...