HEJDÅÅ blogg.se

Nu tänker jag börja blogga på bloggen.fi istället! För jag är ju FINLANDSSVENSK och stolt över det!

http://www.bloggen.fi/fordkajsa

Vi ses där =)

Ja he va väl he ja tänkt å

Släktingan min e baket å all som prata dialekt e undeklass. japp japp! He ha ja fått lär me ida. Ja ork int ens sej imot, he e jo hejlt lönlöst! Men tå undra ja bara om ja nu böri tala "finsvensk" får ja höger lön på ein gang tå å böri hör ti öveklassin? Undra om ja kan fråg åv en utan att få hör ännu ein gang att ja int fatar na å e rikit okreativ! Fö he e ju en ade sak vi hejla tin hör; Att vi minsan int får lär oss na vettit i Bi meir, vi e okreativ å opyssli å kan int ens schuung! Herriguuud! Om ja va liti ynger och liti osäkrari på me shölv sku ja no ha börja pyl vi dehä lagi å fari hejm å jöm me! men som e nu så roar ja me me att kom ihåg allt å berätt fö Miika tå vi kombe hejm så vi kan skratt ilag san. Fö han e ju lika enkel han som dömde ade pedesiboan som int läse na å bara tala dialekt. Fast liiiti mörsi fick han ju fö att ja skröjt om hu musikaaalisk an e! Kanhänd to ja i liiti i övekant men int jör he na! han e int na alkoholisera bond i allafall! å ja e säker på att int nan ha älska honde så som han gör me me! Ojojoj

va meir tå? Nå, he e ju synd om me som int ha siitt väden na å som har bånen vi dagmamma (fö he e ju värr en helveti ti ha döm tär). Så e re liti syndit att ja bor nära föräldran min å har bånen tär så myki. Ja å så dricke ja ju te fejl å. Tå on sa he så explodera ja liti "to får drick kaffi det som du vill så låta me ha mett te ifred" *morr*. San så måst hon fråg va ja ska arbeit för, om ja behöv pengan...ööh! Typ, nä kanski ja bara arbeitar för att e så jävla funni ti råk en varenda da?

Om nan vill ha övesättning på bloggen då kan ja skriv på öveklasspråk på lunar ;).


*snörvel*

Gaaaah! Min förkylning blir inte bättre! Jag blir deppad nu. Ont i halsen, snorig, sjuk näsa p.g.a allt snytande, hosta, slem, sjuka ögon....ska jag fortsätta? *morra* Men den måste ju ge med sig nångång!

Tänker träna lite lugnt i morgon kväll och på lördag åker jag till IKEA. WOOW!Jag tänker inte vika mig och vila bara för att jag är förkyld. Har försökt med det utan framgång så nu tänker jag fan i det banka ut den jävla förkylningen med våld. Sablar!

Idag har vi firat far. Det har varit riktigt mysigt med massa gott. jag känner mig som en korv ungefär...men sugen på mer dock! huhu!

Jag och Smulan gick till miikas föräldrar idag. Jätteskönt att få gå hand i hand och prata lite. Hon har mycket att säga den tjejen och det är inte bara dumheter hahaha! Det kändes riktigt mys med hennes lilla varma handskbeklädda hand i min rosa fluffiga vantbeklädda hihi! Synd att man inte tar sig tid för flera såna tillfällen!

Nu ska jag dra på mig pyjamas och läsa en bok. AAH! Den är söt denhär boken =). Ska dricka rött te och äta nåt ytterst olämpligt för diabetiker. GLASS...ugnsäpple *mmmmhmmm*

Redan?

Nu åker dom! Det snöar lite så princessan får nog lite jobbigt på vägen ner! Men hon är så duktig så =)

Fastän det blev oväntat att de kom och bodde här har det bara varit roligt. Speciellt gårkvällen var väldigt lyckad. Sköna gäster helt enkelt. Vi har inte känt oss stressade eller så. Det har bara varit roligt och nu känns det bara som att vi vill träffa er igen!!

Men sova 14h ojoj.. å ut å promenera på backen kl.3 på natten hmhmmm! Lite småtokigt ja, men mysigt! Å vi bara sooov =)

Nu är det bara att sitta och vänta på sms om att de kommit fram säkert! Å sen blir vi Ealösa i tre månader. Lessamt! Man önskar man hade möjlighet att hälsa på nere i Thailand. Men vi ses till våren igen!

Nu ska jag lägga mig på soffan och försöka bli frisk från denhär förkylningen!

*puss*

Oväntade gäster

Ikväll kom minsann Ea och Jonas hit =). Det var lite oväntat eftersom jag trodde de skulle bo hos Tanja. Men inte mindre efterlängtat. De fick Smulans rum, till Smulans stora glädje. HOn är såå lycklig då hon ska få sova på en madrass på golvet i Filips rum. Som på den gamla goda tiden hahah!  Sååå roligt att få träffa Ea igen och Jonas för första gången. Filip blev Jonasfan på en gång hahaha!

Borde städa bort lite i vardagsrummet nu och kolla om Filip lever i badet.

Jepp jepp!

Kram från meeeej

so here we stand

Tittut!

imorgon har jag sovmorgon! Får sova ända till 6.30 hehhe! Myyyys! Blir skönt att få föra barnen själv och träffa dem på morgonen.

Idag har jag tagit influensavaccin. Jag får det gratis för att jag har diabetes. Den där meningen skriver jag en gång i året hahahha! Men det är sant. Man måste utnyttja de få förmåner man har. Jag var nog säkert 50 år yngre än alla andra i väntrummet. Kände mig som ett barn "jaa, ja tror nog flickan där var före" Joo, man tackar! På jobbet är jag minsann TANT ;).

Nu ska jag åka till stan å shoppa lite julkläpps å massa mat!

jag ska till IKEA 18.11 med typ halva finlands befolkning och lika mycket från sverige. Gissa om man kommer se nånting. Näääe! men det blir otroligt skönt att komma bort lite i allafall! Jag ska NJUUUTA! Tar mamma med ;). Hon om nån kan tränga sig före och hitta fynd hihI!

NU ska jag åka till stan! Hejrååå

rosa satin

Idag har jag känt mig som en mänska igen!  var på promenad till pappersinsamlingen och postlådan på förmiddagen. Det var verkligen skönt. På eftermiddagen var jag in till stan och frossade lite i söndagsöppet :D. Kollade dessutom läget vid prisma, och hon i info trodde defenitivt att jag fick komma tillbaka dit om jag ville. Lutar väl lite mot att det blir så i januari då. men jag avvaktar och ser tiden an. Känns ju bra med en plan B i allafall. Trevliga arbetskompisar finns där åtminstone =) och det är ju en stor orsak till att trivas på jobbet!

Köpte ett par riktiga vinterstövlar nu. En storlek större för att rymma riktiga yllesockar också. Jag är nöjd, nu kommer jag inte frysa om tårna heheh!

Har rensat lite i höstkläderna idag. Så nu börjar det känns som vinter på riktigt. Faktiskt har jag varit grymt effektiv idag. Har dammsugit (inte fredag va? Nä, kollar bara) tvättat massa kläder (och mina nya rosa satinlakan *myser*), diskat diskmaskin, promenerat, handlat nödvändigheter (men jag glömde ketshupen) ujuj! Så nu ska jag slappa resten av kvällen och ha det allmänt mysigt!

Filip har sovit hela natten i egen säng inatt. Skönt! Jag tror han känner sig stressad av dethär tidiga skiftet. Blir nog bra att byta på onsdag. Då är kanske Svenskarna här också =)=)=). Så då Tanja börjar jobbet så slutar jag haha! Dålig eller bra tajming? Jaaa, lite både ock I guess!

Månda-lövverket (ser fram emot)
tisdag- revymöte (hoppas det kommit fram mer texter nu)
onsdag- byte av skifte, ledig kväll
torsdag-träna
fredag- freeeedaaaag! Slamkväll nån??

NU ska denhär lilla grisen gå och duscha =)

*snora*

Sov nästan 12 timmar inatt å ändå sitter jag här och gäspar *flina*

söndagsöppet imorgon. Weeeeeeiiii! Får se om jag kommer mig till stan. Borde ju köpa dedär vinterskorna jag har pratat om nu. men jag är lite snåååål med pengarna hehe! Vi får se!

har slappat hela dan idag. Imorgon ska jag nog komma mig ut på en liten promenad.

Inget på tv ikväll...nä, de e ju trots allt lördag grrr!

Nu snorar jag...

Lite sömn

OM man sover en liten stund på kvällen orkar man sitta uppe och se Idol och hey baberiba =). Jag trodde nog jag skulle sova vid dethär lagen. men inte det inte! Kan inte låta bli att se vem som åker ut. OCh i morron får jag ju sova. Skönt ska det bli! Morgonskiftet is killing me hehehe!  Nå näää!

Trevlig dag idag, inte så mycket pikar *fnissa*. Tvåårskalaset var supertrevligt och vi frossade en hel massa.

Det var så kul att få hämta barnen tidigt idag. De är så söta. Men trötta! Evelin fick ett litet utbrottt...två elller tre kanske det blev, som Filip fick lida för. Stackars trötta flicka! Nya tag i morgon!

Nu ska jag så småningom bänka mig i soffan igen och hoppas attt det är Johan (med skit i byxan) som helt förtjänt åker ut! *hålla tummarna*

jag hakar på

Vill ha
beckham

*fniss*
ryan

hähä

sawyer

*fnittra*

jon

*skratta på mig*

Ja e så roooligt!

efter lite terapi

Evelin

Nu är det bättre! Helt enligt tystnadsplikten avreagerade jag mig på Miika. Han vet alltså inte vem eller vad eller hur men han vet att jag är i dåligt skick! Det är allt som krävs! Kanske man kan sälja honom på flaska också ;). nää, han behåller jag för mig själv *lycklig*

Så, nån som har ett deltids jobb att erbjuda från januari, ett jobb jag trivs med??? Ett jobb som gör att jag orkar leva då jag kommer hem på eftermiddagen också? Ett jobb där jag får vara den jag är och inte bli nertryckt varje dag? Finns det såna jobb? Whatever...mitt liv är ju rätt fantastiskt ändå så jag kan väl inte kräva mer.

Jo, försten så är min röst tillbaka! Jeeeej! inte så jag kan sjunga å ropa eller så, men jag kan i allafall prata normalt!

TRÄNA imorgon! Jag mår illa av att inte träna. Har en dödlig huvudvärk som inte släpper! Så imorgon ska jag köra mig slut på gymmet och hoppas på resultat! man ska inte må såhär. Det gör ont i skallen!

Nu ska jag bränna lite bilder till CD, för jag är inte speciellt rädd för datorn ;)

Sen för att undvika missförstånd så är ju jobbet mestadels ljust fint och givande. Men det mörka är så mörkt så det drar ner mig. Jag tappar bort mig och blir helt fel. Men det ljusa håller mig vid liv. Tack =)

Sugigt värre

Gaah! Jag blir galen! Vilken helvetesdag. Inget har gått rätt... Det blir bara fel, vad jag än gör!! FUCK!

Jag är trött idag. Steg upp halv 6 och brännde iväg till jobbet. Jo, så långt gick det bra. Men sen har det bara skitit sig. Det sista jag fick höra före jag for hem (20 minuter försenad) var att en mamma surade över all ny personal. Men det är för fan inte mitt fel. Hade jag vetat hur jag skulle bli mottagen så hade jag antagligen inte tagit jobbet. Det känns för jävligt att få en sur blick och en djup suck, för att jag är "ny". Jag tappar inspirationen och orkar inte mer. Stackars barn! Det är inte deras fel, men inte mitt heller. Det hjälper ju verkligen inte då NÅN påpekar för barnen också att det kanske är för att jag är ny som barnet är få uppochner. jojjo, blame it on the new one!

Jag tar mig genom dessa månader nu med ett krystat leende och sen får de ha det! Inhoppare...nej, tack!

Vilken tur att jag har två egna barn som jag får hämta och som glatt kommer och ger en kram och älskar mig oändligt oavsett om jag har en skitdag eller inte. Tänk om man kunde sälja lite Filip på burk. En liten bit Filip skulle bota alla depressioner =).

Slut för idag! Nya tag i morgon!