What a day

HJÄLP!

Dagens första nyhet. Min assistent är sjuk! Ingen panik....ingen panik...hur ska jag klara mig utan henne??? Jag är beroende. Vi jobbar så oerhört bra som team. Trots att vi bara jobbat 1 månad tillsammans så går allt på räls. Ingen behöver uppmana den andra att göra nåt och vi trivs tillsammans. BORTA!! Nåja, inte för alltid hoppas jag. Men ett tag i allafall.

Chefen! Inte på plats! Så vad gör man? Sucka och stönar och tycker lite synd om sig själv (ja, mest synd om henne som är sjuk förstås) rycker upp sig och åker till jobbet. PAAANG BOOM! "jag är sjuk och åker hem nu, du får vikariera" Tjo å hej! Lärarlön my way. ja tack! Men oförberedd skolvikarie, oh no! ÄH! Jag bara skojar. Det gick jättebra! Även om det kanske blev lite halvdant. Jag älskar ju trots allt att vara väl förberedd. Men det var ju "mina" barn så jag är rätt van.

På mitt eftis var det rätt lugnt och jag klarade dagen utan assistent. Thank God! För var får man tag i en sån? Jodå, Sanka fixar! På 2 minuter och inte ett endaste telefonsamtal fick jag en vikarie för resten av veckan. Jag tyckte inte det var så stor bedrift. Min chef (som fått veta läget tydligen) tyckte jag var väldigt "driftig". Driftig...det känns bra, det känns vuxet! Jag är nöjd med mig själv =). Men nu vill jag bara ha vanlig vardag! jag är sliten och när jag ser mig i spegeln ser jag ut som om jag blivit 20 år äldre. Fy fasingen! Men å andra sidan...om jag ser ut såhär då jag är 49 så är jag helt nöjd ;)

En jobbig dag? JA! Men samtidigt känns det som den är ett bevis på att jag KAN! Jag är inte den hjälplösa typ som inte klarar motgångar och bara ger upp. Jag kan själv. Jag kan utan att det blir kaos av det hela!

Jag är så trött så trött så trött och jag vet inget om MOSSA!

Sådär, nu har jag färdigt ömkat mig. Nu ska jag leta efter feelggod music. Min temasång "18 wheeler" ska snurra några varv nu så jag orkar mer! Ingen kållåda, lindströmsbiff eller leverlåda denna vecka i allafall. Alltid nåt att glädjas åt!


Sovdags igen

Så var den lördagen förbi!

Vi var in till stan idag hela familjen. Kände oss som värsta lantisarna. Barnen var så till sig över att få A. parkera i parkeringsgrotta B. Åka hiss...hahahah! Men det var riktigt mysigt och vi fick uträttat mer än jag trott var möjligt. Skönt =). Nu behöver vi inte åka till stan på ett tag *flin*

Har länge haft ett enormt sug efter äpplen. Inte såna man köper utan äpplen ur äppelträd (jo, de i affären växer ju i lådor vet ni väl!). Men jag känner mig för gammal för att palla av grannarna, även om Miika tipsade om vilka som kan ha äpplen. och inte kan jag ju skicka barnen heller "mamma ville ha äppel" hmmm...så vi försöker odla egna. Har ett gammalt pyttelitet träd som vi nu försökte flytta. kanske skulle det ge äpplen då. vi får se. Att bo i skogen har sina plus och minus. Det växer liksom inget här som man planterar. Men å andra sidan kan jag plocka lingon på bakgården. Ja...
Sen passade vi på att flytta på två buskar och gräva bort två gamla blombänkar. Det skulle finnas massor att göra här. men jag vill behålla det skogigt och naturligt. ja, dels på grund av min lathet. men också för att jag tycker det är fint med skog. Jag älskar vår skog =) <3.

Träffade Mamma och Pappa i prisma då vi kom med 2 alkopåsar hih! Imorgon ska vi till stugan på "tömma-skåpen-lunch" de ska flytta upp till radhuset nu. Så alla skåp ska tömmas. undrar just vad det blir för mat =). Gott säkert!

Har för övrigt bakat bröd idag igen. Gott gott! Var tvungen att äta köpebröd 3 dagar. Nej, tack! Jag håller mig till mitt eget bröd så länge jag känner för det.

Jag har sjuka axlar och svullna ögon av orsaker jag inte kan förstå. Men annars mår jag bara och har ätit alltför mycket godis i helgen. Fy på mig! Och så har jag dejt med diabetesläkaren på onsdag...voj voj....

Nu ska jag sova och hoppas att jag vaknar med osvullna ögon imorgon.

Tror jag ska äta ananas eller nåt annat vätskedrivande...

Hejdå

Mitt i veckan

Här händer inget nytt!

Det är redan onsdag och nästan torsdag. Himlars vad snabbt tiden går. jag börja känna mig gammal. Har tiden alltid gått så snabbt? Det känns ju som om mina barn växer ifrån mig för varje dag! Buhuu! Samtidigt är det skönt att de blir stora och klarar sig själva mer och mer.

På jobbet flyter det på, jag börjar verkligen trivas där nu. Ett toppenjobb helt enkelt =). Gillar att jobba som skolgångsbiträde också. Då känner jag mig mer som en del av skolan. Hoppas jag får behålla mina timmar ett tag till ännu! Det vet man ju inte.

Har haft trevligt besök ikväll av några slambejbs. Så uppfriskande =).

Men nu är jag trött och tror minsann jag ska lägga mig redan. Har varit ute hela dan idag. Först friluftsdag och sen var vi ute på eftis också. Wohoo! Frisk luft är livet <3.

Bara två dagar kvar till helg! YES =)

Brunt brunt brunt

Det är ingen bra dag idag.

Hoppas det känns bättre imorgon. Det brukar det göra.

Var är solen? Jag fryser hela tiden...

Igår var jag till labbet på min årliga blodtömning. De tog 6 provrör av mig. Tror de kollar typ kolesterol och sånt. Minns inte så bra. Drabbades för första gången i mitt liv av akut obehag för sprutor! Fy fasiken!! Satt och glodde på teckningar barnen hade ritat åt "pickatanterna". Det värsta är då de byter rören *rysa*. och tänk er SEX gånger. Brrrrrr! Inte förstod hon som stack mig nåt heller. Men jag började inte gråta i allafall.... Jag säger bara det, deras äckliga sprutor är säkert 39 gånger grövre än mina fina nålar!

Sen gick jag till kafeterian och köpte té i en pappersmugg som jag drack i bilen på väg till jobbet. Te hjälper alltid =). Mackor av mitt hembakade bröd var också bra.

Jag är brunett igen nu.


Nu ska jag åka till jobbet igen och visa upp mitt eftis för föräldrarna. Om jag hittar min borttappade inspiration på vägen blir jag glad =)

Bye bye hälsa

Jag ska strax gå och lägga mig. Väntar bara på att mitt blodsocker ska stabilisera sig. Jag är så knäpp! Jag vet ju att mitt bs håller sig så jättefint bara jag låter bli godis, speciellt på kvällen. men nu har jag haft en superdålig period och ätit massor. BLÄ BLÄ BLÄ! Då får jag högt bs på natten och så är det högt på morgon. Sen äter jag frukost innan det hinner gå ner (det kan ju ta 2h) och så är bs högt i princip hela dan. Hej å hå å farväl till ben och ögon bara... SUUUCK!

Jag vet jag vet! och jag blir helt galen om folk kommer med goda råd och synpunkter om hur jag borde äta. "detdär är väl en efterrätt som passar dig, då den inte innehåller så mycket socker" "jodå, men egentligen är det fettet som är värre, så kan du vara snäll och flytta på dig" SO evil so evil... Men vadå "för dej som inte borde äta så mycket socker..." VEM borde äta mycket socker då??? Ingen jag känner i allafall.

Ska på min årliga kontroll nästa vecka. Ser fram emot lite peptalk med min underbara diabetessköterska. Hon är bara så bäst och så MÄNSKLIG! Men det är jobbigt ändå att gå dit och visa att värdena har stigit och vikten har inte rasat. Det lär inte bli några medaljer denna gång heller. Shame on me

Det om det!

Imorgon börjar jag min första vecka med längre dagar. Det ska bli najs. Jag ser fram emot lite mer utmaningar faktiskt. Dessutom är mitt konto rätt hungrigt nu så jag tror det blir bra med extra euros. Bara en månad till nästa lönedag nu. Imorgon är det också lönedag men de pengarna ryker till bilförsäkring, fastighetsskatt plus massa andra konstiga stuff.

Nästa helg blir det fest. Jag är säker på att det blir dunderkul =). Med alla de mänskorna kan det inte bli annat..

Är lite bitter över nyår dock! Fy fan också.... Det är länge sen Miika slutat ta på spelningar på nyår, men om man inte frågar före man tar på så kan ingen opponera sig sen heller. *arg*. Han är alltför snäll. Och jag lär sitta här ensam med barnen då, som så många gånger förr! GRRRRR! Så mycket pengar får de inte så det skulle vara värt det. men se, för de som ingen familj har så är det ingenting att spela på ett nyår! JAG skulle inte ha gått med på det...men vi är så olika ;)

Natti natt

zzzzzzlepy

Jag är trött!

Har gått hela dan. Först på stan med mamma och Smulan, sen en promenad längs stranden vid villan och så drog mamma med mig på historisk vandring i Nykarleby ikväll. Skönt med aktiva dagar. Men jag får nog lägga mig nu. Är slut =)

Miika är och spelar ikväll. Jag passade på och färgade håret brunt igen. Det blev  väldigt mörkt. han kommer inte gilla det. Men det är väldigt mycket billigare att köpa och färga hemma än att få blonda slingor gjorda vid frissan. Dessutom blev det hyfsat jämt och fint. Nu måste jag bara få klippt topparna lite också. Men det är så svårt att lyfta luren och boka tid till frissan. Nån som är duktig på att klippa toppar? Jag finns här som testkaning ;)

Det blir ingen klassträff för mig. Beslöt mig igår. Blir för krångligt helt enkelt med barnvakter och sånt. Vi har ju bokat mommo och moffa nu nästa helg också så så...

NU ska jag lägga mig i sängen före jag somnar framför datorn...det skulle vara nåt det ;)

mera jobb

Sussie- Jo, jag tror också uppsatsen är skriven av en vuxen. men den är ändå fnissig ;)

Sitter på jobb nu. Mina barn kommer om 15 minuter, så jag har en stund på mig att ladda upp =). Det känns som om det går bättre och bättre och hela stället börjar känns som mitt nu. Dessutom är "min" assistent alldeles fantastisk. Så just nu går mitt eftis genom en sorts smekmånadsfas. Jag njuter =)

Dessutom blev jag erbjuden fler timmar i veckan. Som skolgångsbiträde i ettan ska jag vara. Det känns perfekt. Fick dessutom lite plocka in timmarna som jag själv ville så det kommer bli bra tror jag. I och för sig handlar det kanske bara om nån månad. men allt är på plus =).

ha en bra dag!

Ikväll börjar revyandet =)


Världens bästa uppsats

Tänkte att ni skulle få fnissa lite ni också! Tänk vilka stolta föräldrar denhär eleven måste ha =)

Faktauppsats om ko, skrivet av en mellanstadieelev.

Mycket lärorik!

Historien om Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- och den invändiga sidan. På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen.

Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu. På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

 Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.

Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har god luktsans... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

/// Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Nattsvammel

Hej hej! Ville bara säga hej före det blir fredag =)

Här rullar det på som vanligt. har jobbat lite extra denna vecka och på lördag är det skolning. Inte så länge tack och lov =).

Nu ska jag lägga mig. har planer på att åka till simhallen imorgon. men vi får se om jag hinner. Det är ju mycket att göra.

Freeedag välkommen!

Det ska börjas i tid

Idag då Miika hämtade Evelin på förskolan kom en liten kille fram till honom och sa "Ni har en söt dotter" "Evelin är ett fint namn" hehehe....jojo, smicker smicker! Hon verkar ha ny pojkvän nu. I ett helt år höll det med M men nu jagar han visst andra tjejer och "vi är bara kompisar" hihi! Vad sött =)

Filip började dagklubben idag. Det verkar ha gått bra, åtminstone sken han som en sol hela kvällen.

Nu ska jag sova!