autch

Har huvudvärk idag! Rätt perfekt egentligen eftersom jag ska på bodycombat ikväll och det om nåt tar bort huvudvärk. *längtar*. Tror min huvudvärk kommer av att vårabstinens. Det har snöat i två dagar nu, såhär mycket snö har vi inte fått på hela vintern. Visst, det skulle vara jättemysigt om det var januari eller så. Men det är ju nästan första april nu och det är full vinter *Sucka*. Om två veckor åker vi til sverige och då hoppas vi på vår.

Härligt med TVÅ avsnitt av medium denna vecka! Jeee!

Måste äta nåt nu så mitt blodsocker stiger...

Vårtecken

Idag har vi haft värsta familjedagen och varit på promenad på isen. Solen sken så underbart vackert och man blev alldeles, mindre underbart, svettig. Det var en hel massa folk på ise, men jag kände inte igen nån, säkert för att de hade så mycket kläder på sig... Miika tyckte jag var snuskig då jag sa det. men det var ju inte SÅ jag menade...

Jag har fått *räknar* FEM fräknar idag. Det är typ en mer än jag brukar få på hela sommaren *nöjd*.

Miika vill ha en fyrhjuling att köra med, det vill inte ja. Det blir nog som jag vill tror jag. Vad sjutton ska man betala massa pengar för en vuxenleksak för? Man kan ju köpa en liten råtthund för lika mycket pengar istället. Den är ju söt i allafall. Fyrhjuling=nononnoononoooo men om han köper en sån så köper jag en häst. Det har ju hela familjen glädje av. Väckning kl.7 varje morgon, mata, borsta, ut i hagen, motionera, mata, natta... ou jee! Som ett barn ungefär ; ).

I fredags var i barnfria. Körde runt och tittade på bilar. Men jag är kluven, som vanligt då det gäller min bil, den funkar och den är min vän. Inte kan jag väl sälja en vän heller. Skruttan lilla! Näää, jag behåller henne. Fast den dagen det dyker upp en rosa fordfarmare dååå ska jag överväga det igen! Och den dag jag hittar en rosa, lättskött hund, dåå ska jag köpa den!

Filips briotåg går dagarna i ända. Vi byter batteri i det minst en gång per vecka. Helst oftare håhåå! Blir ju dyra utgifter till slut. Udrar om det är såna saker man ska använda barnbidragen till?? Batterier till Briotåg? kanske det kanske!

Nu händer det inte mer i detta hus idag. Men det är ju kväll redan. Lite käk skulle kanske sitta bra i alla magar. Å så är det att försöka få barnen att förstå att sommartiden är här och att mans SKA lägga sig fast man känner sig pigg. Tror det är MAMMA som har mest problem med det *rodna*

Solen skiner fortfarande. men på nån annan nu =D

Kraaam


Skinig sol

Idag skiner solen och allt känns så skönt! Ska få åka in till stan och strosa runt lite. Shoppa en radio...hehe...kanske titta på lite kläder! Men aja baja inte köpa nåt NONOONOO!

Barnfritt på fredagkväll. Tv kväll eller ut å äta!? Hur ska man övertyga sin käraste sambo om att det är det senare som gäller? Mutor??Hihi

Nu ska jag tvätta kläder och göra lite hemmamammapysslor. OU JEE

Jag vill inte prata om det

...men jag måste försöka skriva. Du behöver inte...SKA inte  förstå, jag måste bara vädra mina tankar.

Jag tror jag blev vuxen idag, eller borde jag säga att jag åldrades, fick en börda på mina axlar? jag vet inte. Jag vill inte veta. Jag blev påtvingad information om en mänska jag älskar av en mänska jag älskar. Jag ville inte vet! Jag ville inte vara en axel att gråta mot. Jag vill inte gråta mot nån annans axel heller. Tror inte ens jag förstår vad jag fick veta. Ingen bitterhet, inga tårar, inga anklagelser. Bara ett kallt lugn och saklig fakta framlagd. Men såna är vi, inga dramaqueens som river upp himmel och jord. Vi bara konstaterar.

En illusion är krossad. En illusion som jag visste att inte fanns, den sprack på en sekund. Mitt rosa moln dalade och blev grådaskigt, min stabila grund vippade och håller på återfå balansen. Men vad kan jag göra? Ultimatum? Jag är rädd att inte bli vald. Då är det slut! Jag kan inte kämpa mot djävulen. jag tänker inte ens försöka! Jag känner mig elak, egoistisk och rädd blandat med andra känslor, känslor som jag inte finner namn för, känslor som jag skuffar dit långt bak, rädd för att släppa fram.

Konfrontera eller ignorera? Varför är jag den vuxna? Varför kan jag inte bara vara den ovetande, naiva lilla flickan resten av livet?

Jag kommer att ignorera. Jag kommer att stänga in det jag fick veta i ett hål och gömma nyckeln. jag vill inte finna den själv. Men den dag det krävs kommer jag att vara stark, jag kommer ställa krav och vara den som inte ger mig. Det kommer inte försvinna av sig själv denna gång. Men för mig finns det inte nu! Jag reparerar mitt rosa moln och återfår stabiliteten i min stabila grund. Jag bygger upp ännu ett varv med stenar på min mur som skyddar mig mot att såras och brännas. Sen fortsätter jag som förut och älskar mina älskade, men en av dem har fått en trasig dräkt. Fasar för en notis i en dagstidning, en förstasides artikel?? Nånting större? Dra inte med oss i fallet!!

Nej, jag har inte blivit bedragen av min sambo... Fortsätt inte gissa! Men jag ville bara klargöra det!

Ur ett mörker med ljuset några steg framför mig. I morgon känns det bättre


hurtig

Jag har redan skrivit en blogg idag. men den raderade Filip före jag hann publicera den *sucka*. Nåja, bara att sätta sig här igen då.

Igår var det 4 veckor tills vi åker till Sverige. Jag längtar ihjäl mig...smyger upp på vinden ibland och tittar på min nya resväska. Luktar på biljetterna också och räknar pengarna. Det sista går väldigt snabbt, finns ju inga pengar att räkna hahaha! Men det ordnar sig!

Idag har vi varit ute och lekt i två timmar på förmiddagen. Barnen var så otroligt nöjda och det var så skönt ute. Snart ska jag sätta igång med tacopaj. Det blir jättegott *slurp*. Ikväll ska vi inte göra nånting. Bara glo på nya programmet från fyran "rampfeber" och förståss "hey baberiba". Det är så roligt! *fnissa*

I morgon är det träning och sen bröllop. Är lite bekymrad över att filp ska sova hos fammo och faffa. Han har aldrig gjort det förr. De är så omständiga och han är så skicklig på att manipulera. men det går nog bra. Han är ju ändå en trygg liten kille som går med på det mesta. På söndag blir det att städa för ännu en husvisning. Jag tror att jag sticker denna gång. orkar inte med massa frågor och fottramp på mitt revir.

Snart blir det sommartid, visste ni det? Det visste inte jag heller före jag tittade i min kalender igår. Sen är det vår och påsk och så blir min födelsedag och seen är det sommar...typ! Jag älskar sommar!

Vad sjutton ska jag göra med mitt hår i morgon? Antar att jag inte kan sätta upp det, då börjar väl min brännskadade pannlugg synas. Blir väl att locka det med en "varm pinne". Men då är det ju inte så snyggt då mitt mörka hår har växt fram heller. Shit shit shit! Nåja, jag får lita på min fantastiska utstrålning *fnissa ihjäl mig*. Föresten kommer ingen se på mig då jag är med Smulan, henne outfit är dödligt snygg alltså. Måste fota henne sen och sätta upp bilder =).

What else?Bröllopet lär bli rätt kul då det är samma mänskor där som på möhippan! hihihi! Den var helt oförglömlig. Hoppas min möhippa (på ålderdomshemmet) blir lika rolig.

Nu ska jag väcka Filip så han somnar lätt ikväll och sover gott inatt. Har föresten inte varit uppe med kidsen en enda gång inatt *chockad*. De sov som små lamm hela natten... Skönt!

Frustrerande

Gaaaah! Dethär med att sälja hus är inte lätt. Vi håller på bli osams jag och Miika. Denhär gången är det fan i mig inte jag som tänker ologiskt. Man måste ju åtminstone kräva dem pris som huset är värt. Jag fattar inte hur han tänker och han tycker jag är girig. Hellre girig än skyldig säger jag bara. GAAAAAAH!

Blir också sur då han diskar mina tésilar i diskmaskinen. "vadå?" tänker ni nu. Men han diskar dem MED TÉET I  gaaaah.

Så, nu har jag avreagerat mig lite. Jag vet ju att jag har världens bästa sambo och att det är mig det är fel på de flesta gångerna.

Över till nåt roligare. Idag har jag köpt en rosa kappsäck. Den är såå jääääkla snygg och så jag =). Me loooove it! tänker inte säga nåt pris...

Nä, sushi stället var inte nåt för mig. Gillade inte min mat så värst mycket och rå fisk är inte gott i min mun.

Fan vad sugigt att försöka komma ur sitt sockerberoende. Jag svettas och skriker och är ytterst elak. Nu vet jag hur det känns för rökare som försöker sluta. Det är inget att leka med. igår gick det mycket bättre än idag =S. ojojoj, vad ska dethär bli till?

Känner mig som en grinig gammal gumma idag. Ska nog lämna er i fred nu!

Trendy me

Så var den helgen över! Förstår inte hur dagarna kan rusa iväg sådär. Jag hinner ju inte med. Idag är det ju bara en månad kvar tills jag och Smulan åker till Ellens, jag som inte ens har börjat packa ännu hehe!

I torsdags var alltså en kille (jopp, det var en man) och värderade huset. En timme före han skulle komma höll jag dock på göra värderingen till ett fall för försäkringsbolaget och begravningsentreprenören. "BOFF!" Lät det och hela huset var rökfyllt. Smarta jag slängde mig över spisen och fick långa, heta eldslågor över mig "FOFF!" så rök mitt pannludd. UÄÄÄÄH UÄÄÄÄH! Tvärdrag och fläktande! Det hjälpte. När värderaren kom var huset kallt men välluktande. Så han gick några varv med Miika. jag höll mig borta, kan inte vara bra att försöka sälja ett hus och själv lukta som en påskbrasa...

Men han gillade huset och stället =). Han gillade det så mycket så han värderade det HÖGRE än vi ens fantiserat om. Det är nämligen så att ALLA vill bo häråt nu. Vi bor typ i Pedersöres trendigaste by. Sagt av mig alltså *malla lite*. Här finns nästan aldrig några hus till salu och efterfrågan är stor. Sååå, vi borde få sålt rätt snabbt. Men men...det är en sak att tro och en annan sak att sen se hur verkligheten ter sig.

Den lilla husvisningen vi hade på lördag gick också bra. Men nästa gång är inte barnen hemma! Jösses vad de kom med "lustiga" kommentarer. Men i det stora hela är vi nöjda med hur det gick. Nu är det bara att vänta och se vad som händer.

Söndag- härlig dag på isen och vid villan! Ett litet störande moment i baksätet bara "mamma, jag vill inte vara här!" "mamma jag vill int sjunka genom isen" "mamma jag vill inte fastna i snön" osv osv. Kvällen var inte helt fel heller med tre brudar och lite gott (igeeeen).
Ikväll ska jag inte göra nånting. Ska bli skööönt!

Nej, jag korrekturläser aldrig mina bloggar

Hoppas mitt hår ser normalt ut snart igen *pyla lite*


Tack Celine och Sarah för att ni städar mitt hus

I pulkbacken
Vaknade 7.15, efter 5 timmars sömn, av att jag skakade som ett asplöv. Lågt blodsocker! Jag försökte ignorera det ett tag, barnen sov ju och jag är inte den typen som frivilligt stiger upp före 9. men efter 10 minuters skakande insåg jag att jag är tvungen att välja mellan döden och tidig uppstigning. i och för sig känns de väl ganska lika men jag valde det senare. Mitt blodsocker låg på 2,7 så det var antagligen ett bra val.

Vräkte i mig en stadig frukost följt av en chokladig efterrätt. Sen hann jag pyssla lite före det var tjofaderittan i barnens rum. De är så söta (=parentes). Sen började jag städa upp. Det kommer en kille (varför förutsätter jag att det är en kille?  Jag har ju inte ens duschat) och värderar vårt hus. ÅnGEsT! Hur ska nån kunna värdera vårt hem?Hur ska nån kunna värdera all kärlek vi upplevt här, alla bråk, all lycka, allt nytt??? Tänk om allt det sitter i huset! Tänk om vi säljer vår lycka! Hur mycket betalar ni?

Städningen gick sådär. För varje sak jag fick på rätt ställe drog barnen fram varsin grej och satte den på FEL ställe. Men så började de hjälpa till istället. Smulan var duktig och städade bakom soffan och plockade alla sina böcker i bokhyllan. Filip var charmig hehe! Efter ett tag kom jag på varför det inte gick så bra att städa. Jag hade ju inte hjälpredan på. Snabba tag slänga Celine Dion (eller senil dion som pappa säger) I cdspelaren. fast sen blev det Sarah Brightman istället! Kan inte städa utan dem ;). Det är därför jag städar så sällan *ursäkt*

Det om idag!

Om igår. Hur var och med vem ska jag börja? Hela dagen i en mening: Tack och lov för humor, dålig humor
¥ Pulkaåkning (10 minuter sen frös stadilaiset röven av sig, snygga rövar i och för sig)
¥ Hot hot hot (weiii mera strippande, taaack)
¥ Kramhot (inte het då utan svenska HOT)
¥ Dressinglösa hamburgare (överdosera ketchup)
¥ Rosa rosor till mig av min sambo (Får man ha det så bra som jag??)
¥ Kunskapsstark granne på mitt lag i cranium (ännu en gång, får man ha så bra som jag?? Kommer sakna mina grannar...)
¥ Chipssug (vi ska bara vänta tills grannen åker och Tanja kommer)
¥ Humor humor humor
¥ Lite sömn

och så vidare! Jag vill behålla känslan från igår, kapsla in den i en stor, rosa, rövformad kapsel och plocka fram den en tråkig ensam dag. Jag vill kapsla in ER och ha er i mitt liv för alltid. Jag vill kapsla in mig och skicka mig till er då det känns sugigt!

*räknar mina barn* alla två på plats ; )

3 timmar tills nån kommer och värdera vårt liv, vårt hem,  vårt fucking jävla råtthål som inte kan värderas...

NEj det är inte ett råtthål! Det är funktionellt och mysigt och värt varenda cent och sekund vi satt på att renovera det...

Min sambo hade blekt tänderna igår *extreve makeover" nästa eller?! Det var fint hihi!

Nu ska jag städa mer. här ser inte klokt ut. men vi är ju inte kloka och ens hem ska ju reflekter hur man är som person. that means: gula, gamla, pastelliga, stökiga, förstoppade, sneda...

Hjälp mig nån! Vad hände i LOST igår? Jag höll på vinna ett parti Cranium så jag missade avsnittet.

"Don´t blame it on your selfe, blame it on the weatherman...eller dina knäppa vänner"

Ou jee my heroo!

Sorgligt nog så har vi bara tre svenska kanaler på vår TV. Bara 1,2 och 4 kan man se hos oss. Så när jag är hos mamma och pappa (som av en helt obegriplig anledning har sveriges 5 också) så frossar jag i femman. Jag bara zappar förbi de andra kanalerna i nån reklampaus. Det kommer helt jätteroliga program från femman (åtminstone känns det så för den lantiga ignoranta). Nåväl, eftersom mina föräldrar varit bortresta två veckor har jag missat vad som hänt i serierna. Sjunde himlen hade visst tagit uppehåll (eller slutat helt???) och istället kom Mac Gyver. *glädjeskutt*. Inte mindes jag att serien var så småtöntig. Jag minns bara hans "bingo" och alla hans knepiga uppfinningar. Men visst, fortfarande pirrar det lite extra i magen då jag ser hans hockeyfrilla och fulbruna läderjacka (sååå åttital liksom). En riktig hjälte är han i allafall som vägrar använda pistoler *stolt*. Mera Mac Gyver åt folket!!

Sen kan man väl inte annat än skratta åt "Tyra Banks show". Visst hon är snygg och tar upp rätt intressanta ämnen ibland. Men vem tror egentligen på att hon är FET?? Inte jag inte!

Oj, Gäster...me gotta gou!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Jaha, nu har det gått två dagar sen jag började med bloggen. Känns lite obloggigt att fortsätta med den nu! Men jag gör det ändå!

Just nu har jag en ensam stund för mig själv. Miika och Evelin skrinnar och Filip sover ute. Min heliga stund. Jag ska slänga i mig en finrexin och sen kanske jag tar i tu med brevhögen eller spelar lite betapet. Båda låter lockande ; ).

Filip har lärt sig säga "nä", mycket praktiskt ord...men betydelsen blir inte riktigt rätt då han smajlar så alla tänder syns samtidigt som hans säger det. MÅ hans underbara personlighet hålla hela livet. Gosigare kille finns inte!!

Miika frågade om vi ska åka ner till Åbo och titta på Swanbåtar i sommar. Jag hakar på utan att fundera. Skulle vara enormt underbart härligt att få kommma bort lite i allt renoverande i sommar. men vi får se om pengarna räcker till och om vi har tid. Plus att barnvakterna måste vara lediga då. Men man kan ju på drömma och planera i allafall! *drömma och planera*

Hu! Det är skrämmande tyst här....

Hejrå