Nöjd nöjdare nöjdast

Idag tog jag mig äntligen i kragen och ringde Elisas kundtjäst om flytten.

"kan ni svenska?" Standardfråga då jag ringer nånstans typ
"nåjoo, jag kan försöka"

Det låter ju inte så lovande men det gick bra. Hon väldigt vänlig och sade på finska de ord hon inte kunde på svenska och jag fick repetera vissa saker. Sambo t.ex. förstod hon inte. Oj, om vi ändå hade varit gifta *ler*. Största överraskningen var i allafall att det var gratis att flytta bredbandet. Weeeiiii! Så jag behövde inte börja bråka om det heller hihi! Hon så gott som lovade att det skulle vara klart då vi flyttade 1.8...goosh tänk om vi inte har flyttat då ännu *skrämmande tanke* Nåja, det ordnar sig!

Jag känner mig väldigt nöjd i dag. Nu ska jag äta en tillfredsställande frukost och sen ska vi gå ut i solen som fortfarande skiner. Vem än som sätter 1e i solautomaten. FORTSÄTT!!!!

Puss

Det var den midsommaren!

Nu blir dagarna kortare igen bara så ni vet *informera*

Helgen
Kalorier: 159625485235448 på ett ungefär
Lästa böcker: 3st "jagat byte"-Janet Evanovich, "eldfångaren"- Nicholas Evans och "en geishas memoarer" Den första var bäst! Men nu är jag såå sugen på att se "en geishas memoarer" på film!!
Motionspass: Två, om jag får räkna torsdagskvällen och gräsklippningen igårkväll, och det får jag eftersom det är MIN blogg!!
Borttappade rutchkanor: 1 hoppas det är den enda i år
Grader i husvagnen: ca 79 på morgonen då solen låg på
Soldagar: fredag, lördag och söndag =D
Brunhetsfaktor: Hög! Känner mig som en skithög typ hahaha!
Skavsår: Några liggsår och två på foten
Myggbett: 1568st ungefär

En mycket trevlig midsommar alltså! Inget att klaga på minsann =).

Miika ska få en gasgrill av mina föräldrar i födispresent! Jeeee! Jag ska grilla majskolvar tills det kommer popcorn ur öronen på mig. *LOVE*. Jag har köpt en MP3 spelare åt honom idag. HOppas han gillar den. Annars tar jag den själv, den var så liten och nätt =). Jag har inte fått nån present av honom ännu. Det är 1 månad och 1 dag sen jag fyllde...jaja!

ikväll bodycombat! Har lite tappat lusten för det. Borde köpa nya träningsskor, får så sjuka fötter...Men har inte råd. Daaamn!

Borde ringa Elisa och be dem flytta mitt bredband. Har inte ork!!

Har röntgat mina tänder idag. Kanske ska de ta bort mina visdomständer. Hmm...ont ont dyrt dyrt!!!Blir nog inga nya skor i såfall, Får smörja in fötterna med ZON (som värktabletter fast på tub) istället! Muchos billigare!

Nu ska jag slava framför spisen en stund!




offspring

offspring
Nyupptäckta av mig =), Gosh vad de rockar =)

Ikväll sticker vi iväg och fira midsommar med mina föräldrar. Börjar vi bli gamla som tycker att det är skönt med lugn och ro och massa god mat istället för rop och röj och massa sprit? Nåja, jag skulle inte kunna bry mig mindre.

har inte mer att skriva nu! Ska äta och packa klart och sen ska jag på dance aerobic. Miika och barnen får åka i förväg till villan. Skönt för mig att få lite ensam tid!

Pavis har god mat!

Baj baj


in the heat of summer sunshine

Nu är helgen förbi. Jag har laddat upp med massa krafter för att överleva några tråkiga vardagar. Kanhända börjar jag t.o.m röja upp på vinden. Fast den tanken gror ännu och vi ska se om en blomma slår ut. Jag känner inte riktigt för att vara på "bastuvinden" i denna värme. Jag vill bara ligga ute och höra barnen sjunga och busa samtidigt som jag läser något halvslappt som inte kräver så mycket tankeverksamhet. Läste ut två böcker i helgen. Den ena "autografjägaren" var jobbig. Den var skriven på ett väldigt tungt sätt, elller så var översättningen kass. Jag hängde inte riktigt med. Men nu är den slut och den gav mig inget!! "mina ex" däremot var verkligen en bok i min smak. Lättsam och med en trevlig story. NEJ, vi kommer inte bjuda några ex på bröllopet. Damn it!! Jo, två av Miikas faktiskt....äh! NÅja, de räknas knappast. Miika var väl 15 då han var i hop med dem. Juuust jo, ännu ett! Som är gift med hans bästis nu. Nåja, det lär knappast bli så dramatiskt. mest roligt!

Mamma är alldeles till sig för att vi ska gifta oss. HOn har redan börjat fundera på klädsel osv. Vi har inte kommit längre än att vi ungefär vet datum och att gästlistan är så gott som klar. Det är platsen som är det knepiga just nu. men det ska nog ordna sig. Knepigt är det för att vi vil ha vigsel och fest på samma ställe...Några tips?!?! Måste rymma 120 pers ca. Vi borde ta ett varv med bilen och spana in olika möjligheter. Sen blir det att boka präst och sånt. Känner mig nästan nervös över allt som är framför oss.

Pappa lovade att han INTE håller tal! Han försökte pracka den uppgiften på min bror. Men den dagen min bror ställer sig upp och håller ett tal ska jag skänka mina kaffetoppar till KONTTI! Han är inte så talför.Men det gör inget, hans syster har ju detso mer att säga.

Jag har ju förstås planer på att gå ner i vikt nudå. Men vi får 17 se hur det går. Egentligen är jag rätt snygg såhär hahah!

Det är alltså mycket som ska göras inför ett bröllop. Det räcker ju inte med att vi har en flytt med massa renoverande framför oss. Låt oss säga som så; om vi fortfarande är ihop nästa sommar så blir det defenitivt bröllop *ler*

Midsommar i helgen! Den firas antagligen på villan med mor och far och kanske deras bekanta. Vi får se!

Hade som sagt en härlig helg. Har laddat upp med massa Mats och lena godisar och kommer leva länge på det. Herregud vilken trio vi är. Kul också att Lenas Anders är så härligt humoristisk och inte tog illa upp fast jag hotade med att adoptera honom p.g.a hans bil. önskar verkligen de kunde flytta hitåt så vi kunde träffas oftare (jag och anders ford då alltså....) Nåja, jag får ju träffa lena om tre veckor då vi har klassträff. jag längtar!!

Nu ska jag inte sitta inne längre! Det är ju sommar ute

The Corrs rular!

Feeling goood

Nu är jag så härligt glad och lycklig efter ett pass Dance aerobic. Det måste vara den roligaste träningstypen ja! Lovely lovely!

"i´m on tonight, my hips don´t lie and I´m starting..." osv...my hips can´t stand still! Hihiihihiii

Ikväll ska jag äta massa glass, för det får man göra på sommaren, så ska jag slamma en hel massa! Måste få iväg ett brev i allafall. Å så ska jag pussa lite på min sambo, han beställde glasögon igår. Jättefina bågar =). Naturligtvis ska vi se "Veronica Mars" den enda serien som vi båda är intresserade av. Man kan inte räkna med "noora menee naimisiin" den ser vi mest för att ha nåt att störa oss på. Nåja, den blivande maken Ilmari är väl inte så ful för att vara finne *mobba mobba*. Sen ska jag inte göra så mycket mer!

I morron ska miika spela och jag ska följa med. För jag blir bjuden på mat där på stället! Smulan har gjort upp massa planer med mommo och moffa. De ska minsann inleda villasäsongen och sova där har hon bestämt. Plus en massa aktiviteter som har med vatten att göra. Jag och Miika kommer förhoppningsvis joina dem på lördag sen *längta*. har en hel hög böcker som väntar på att bli utlästa. Just nu håller jag på med två. AJAJAJAJjj mina principer säger att man läser en bok i taget. Men jag glömde "autografjägaren", som är en ganska jobbig bok hos mamma ochpappa. Sen kunde jag inte låta bli att börja med "inte enklare än så" som jag lånade av Tanja i går. Blir lite deppad av den boken. Känns som om jag aldrig nånsin vill börja jobba och ha det som dom i boken *hänga läpp lite*. Men men , å andra sidan kommer jag knappast att jobba med nån heting som jag känner att jag vill inleda ett förhållande med. Ou no!

Nu ska jag hänga ut lite kläder och vänta på familjen! Oduchad är jag också om ni ville veta!

Så va det med den saken

Jag fick inte jobbet! Tråkigt och skönt samtidigt! Bara att fortsätta spana då...

Jon Bon Jovi

Jon Bon Jovi
Råkade titta på Oprah Winfrey idag från Finlands fyran. Hon hade Jon Bon Jovi som gäst *djuuuup suuuck*. Den killen hade blekt tänderna minsann. Å han var så snygg å så ödmjuk och så down to earth. Tre egenskaper som jag verkligen uppskattar hos mänskor. Oh DEAR! Om jag nånsin skulle va otrogen så skulle det vara med honom. Tyst med dej Jamb!! Fast risken att han skulle vara otrogen är rätt liten och att han dessutom skulle välja mig av typ 5 miljoner trånande fans är också liten! Föresten så är han så gammal så jag tror inte jag vill heller. 45 år typ...Å gift med samma kvinna som han varit ihop med sen High School. *impad* Jo, han är en trevlig kille. Det sa Oprah också =)

Sjunga kan han också. och inget slår Richies stämmor. Oj ojoj! Dom får mitt hjärta att rocka.

nej nu håler det på bli patetiskt dethär. jag ska nog avrunda och skyller på värmen om nåt låter extralöjligt i denna blogg. *ler fånigt*

Nu ska barnen i säng!

I morron får jag ringa och kolla om jag fick jobbet *inga förhoppningar*

Livin on a prayer....


inte öronvärk i allafall

Trött trött trött! Jag känner av gårdagen jooo...Det hjälpte tydligen inte att sova en stund på dan igår. Fast jag lade mig redan elva igårkväll så känner jag mig helt bedövad idag. *gäsp*

Filip har ingen feber idag, men han har ont! Så vi var till läkaren på förmiddagen och kunde konstatera att det inte är nåt fel på honom. Ingen öroninflammation i allafall! blev positivt överraskad av läkaren. En ung kille (WOW) som tog sig tid att fråga och titta. jag är van med att gå in med barnen hålla fast dem så de kan kolla öronen och sen bli utskickad. men han frågade FÖRE han kollade öronen. Jag blev alldeles paff och fick knappt fram ett ord. Sen sa han att vi skulle be sjukskötaren ta svaljprov. Filip sa lyckligt "HEJDOOOO" då vi gick ut. men sen blev det jobbigt. Filip ville INTE öppna munnen för den söta sköterskan. Hon var så söt och såg ut som hälsan själv med fräknar och de vackraste ögon jag sett på länge. Ett tag önskade jag att jag var kille hahahah! Vi trugade, mutade, hotade och till slut tvingade Filip. han satt och sparkade på den söta sköterskan och var väldigt ilsken. "NÄNNÄNNNÄNNÄÄNÄNÄNÄÄÄÄ" hohoho! Lite komiskt! Men vi fick svaljprovet till slut. Även om jag inte tror att det kommer visa nåt ska jag ringa på onsdag och kolla med dem.  FIlip kastade leksakerna han fick, för att han var duktig, på golvet. Han skulle minsann inte mutas han inte! Också sköterskan fick ett ilsket "HEJDO" före vi for!

Så nu tror vi då att Filip håller på få sina fyra sista tänder. Att det är de som gör ont. Miika har varit och handlat mera värkmedicin åt Filip. Hoppas tänderna kommer upp snart så Filip åter blir vår glada kille.  Inte roligt då han är sådär!!

Fick lite gröt i honom till lunch och efter det blev det bättre. Sen låg vi på soffan och åt russin och salta nötter och såg på "så som i himmelen"
45767-14
Den filmen är så söt och sorglig på samma gång. Får ståpäls då Helen Sjöholm sjunger =).

Sen kom Smulan hem, hon hade fått vara med fammo och faffa. Och nu kom miika från jobb. Så nu är det lugnt en stund då. Hoppas Flipp sover länge så han orkar vara ute ikväll! Jag vill inte sitta inne hela dan. Men så gå ut NU då!! Nää, ork int!

Å int orkar jag laga nån mat ikväll. BLÄÄÄ!

ÄH! Nu ska jag spela betapet eller nåt!


Jobbfri

Nu har jag varit på arbetsintervju för eftisledartjänsten. jag kan nog härmed också titulera mig jobbfri. Det kändes inte bra. jag var ringrostig på nåt vis. Herreguud jag kunde inte hitta mer än en dålig sida hos mig själv...*rodna*. Några av orsakerna till att jag INTE kommer få jobbet:

1. Det var bara en man av 4 intervjuare. Damn it! Han var nog den enda jag connectade med (men det säger ju sig själv.
2. Den ena kvinnan tittade på mig och bestämde sig för att inte gilla mig. Jag såg det direkt, men det var ju ömsesidigt. Hon verkade vara precis en sån som jag stött på så många gånger på praktiker. Hon måste ha makten och trycka ner andra "du ha ju inte jobba i några barngrupper direkt" so so so låt bli att kalla mig på intervju då, det visste ni redan tidigare.
3. Jag såg för bra ut. De tog mig inte på allvar. Då jag gick såg jag en av de andra de skulle intervjua. Tja...hon såg grå ut.
4. "vad har du för dåliga sidor" fan fan fan! Jag kämpar med att påminna mig om mina goda sidor, jag vill inte rabbla upp dom dåliga "hm...jag är ju inte direkt morgonpigg" De tyckte nog jag var en narcissistisk bitch. Men va fan! Det är deras förlust. Lustigt bara att jag kunde räkna upp 5 gåda sidor utan att blinka. That´s me!
5. De frågade om jag kan tänka mig att jobba först morgon sen vara ledig och sen komma till eftermiddagen "helt spontant måste jag nog säga nej". Vem 17 skulle vilja ha ett sånt jobb?

Sen var det lite funderingar om vad jag gör om fem år. Men jag vill ju itne göra annat än dethär om fem år. Plus ha ett trevligt jobb då. Hur får man folk att förstå att man är så nöjd med sitt liv så man inte har stora mål. Jag vill bara få vara såhär nöjd och kär och glad och lycklig. Räcker inte det? Borde jag föresten ha sagt att jag inom fem år har som mål att vara gift? Muhahahha!

Nåja, Miika sa åt mig före han gick och lade sig igår att jag inte skulle vara så bra så jag fick jobbet. Snyggt jobbat Sanna! Hahah!

Får jag jobbet får mitt ego sig ett sving. Får jag inte jobbet så mår jag lika bra ändå! Då fortsätter jag vänta på att MITT jobb dyker upp. För det lär det göra förr eller senare. Kanske det är meningen att mitt jobb just nu ska vara att sköta två terrorister för minimilön? Min lön betalas främst i natura; jag får vara hemma och få massa kramar och får må som en prinsessa, visserligen i ett ostädat palats, men ändå!

Jag kom i allafall ihåg att titta alla fyra i ögonen då jag skakade hand med dem. men jag undrar om jag sa "tack" då den manliga av dem presenterade sig. Han såg riktigt hyfsad ut *s*. Den ena kvinnan var ung och såg ut som en ur "hem till gården". inte för att jag tittar på det men hahhah!

Kunde de inte ha frågat "vad lyssnar du på för musik?" "Var shoppar du helst?" "Vem är din favoritinstruktör på gymmmet?" Det skulle ha funkat asbra för mig ;)

NU ska jag äta min hemgjorda kycklingsallad och sen ska jag glömma allt och bara njuta av att ha sommarlov och ha världens bästa jobb; MAMMA!

Party party


Sitter här och väntar på att folk ska dyka upp och börja festa. Härligt soligt ute och lite blåsigt. Mina kläder kommer nog torka galant ikväll =). Hoppas bara det inte hinner börja regna före jag tar in dem...stora bekymmer!

!Kattskrället
Kattskrälle kom just in och pep så sött. Sen visade det sig att hon hade en väldigt död talgoxe (eller motsvarande gulaktig liten pipi) i munnen. Den skulle hon minsann stolt visa upp och tog ett ärevarv i huset. jag blev galen och försökte få ut henne. "morr" morrade Dilba "VRÅÅÅL" vrålade jag. Med hjälp av en liten plaststol och några stamp i golvet fick jag till slut katthelvetet att förstå att hon skulle dra innan jag ...öh...typ...öh...kastade stolen i golvet eller nåt. Så stack hon ut och jag fick stänga dörren med en suck! Inte fan bryr jag mig att hon äter småfåglar och sånt, men jag vill INTE se det!
*ryser*

Miika tänker inte komma ut ikväll, boooriiiing. Måste alltså betala hela taxin själv hem sen. Gaaaah! Man borde ha en övernattningslya i stan. Nää, jag vill nog komma hem till mitt hem och min säng och krypa ner och känna mig hemma. jag gillar mitt hem! Som snart inte är mitt *deppa lite*. Nåja, lika tur får Miika att han inte kommer "va ska du ha på dig?" sa han då jag precis hade satt partykläder på. "dedär är väl inga kläder? Tänk om du börjar frysa och blir förkyld" sååå lite kläder har jag inte på mig *hmpf*

Jag har köpt tre böcker till idag. De hade helt ok pocket vid CM frö 2,99e. har hittills köpt 6st och läst ut en! "hennes hämnd" den var ruskig. inte hemsk och äcklig och blod och död. men känslomässigt läskig. jag har gått runt och varit paranoid sen jag började läsa den. Intressant intressant! Jag vill inte bli rik...

Undrar om det är så vamt så vi kan sitta ute ikväll...vi kan ju prova åtminstone! Det skulle vara så mysigt. Nåja, vi får se! Nu skriver jag bara så tiden ska gå så att de kommer nångång...*längta*. Det slutar väl med att vi sitter i nån park och dricker oss fjortisfulla då vi inte ryms in med alla studenter. men who needs more? Tihiii! Bara vi inte vaknar under riksåttan så...Känner nån som hade tyckt det såg ut som ett trevligt ställe att ta en vilopaus på (en gräsplätt under viadukten) Sen vaknade de av att den enas morsa kom cyklande förbi och var aningen upprörd. låt mig slippa det! Fast chansen att det skulle va mamma är inte så stor hahah! och hon skulle antagligen bara skratta ;)

What else? Inget! Får försöka reta miika eller nåt nu så tiden ska gå...

Sommarlov

Nu har jag sommarlov. Efter tre dagars jobb (4,5h per dag) tycker jag nog att jag är väl förtjänt av ett lååångt och varmt lov. Haraharahrara....*mikkouttryck*

Det har varit riktigt trevligt att jobba på eftis. Maj kajnd of wöörk! Ou jeee! Men ännu skönare att få vara hemma med kidsen igen. De är så söta =)...efter att ha varit borta lite från dem så känns det skönt att krama dem igen. Fattar inte hur jag nånsin ska kunna lägga bort dem hela dagarna och jobba. Vill inte!!!!

Ah! Ska bara njuta av sommaren nu, bara den nångång börjar *host host*

I morron party! Blir nog roligt!!

inget mer att berätta nu!