Har jag misslyckats nånstans??

Min son går runt i sin systers rosa prinsessklänning och tiara på huvudet. Är det så fel? Han är nämligen väldigt söt i outfiten så jag har verkligen inte hjärta att ta det av honom. Men vi får se vad som händer då Miika kommer från toa hahaha! Nä, vi är väldigt toleranta föräldrar och inte alls oroade över att vår son visar sin feminina sida ofta ofta. jag är väldigt stolt över honom och hoppas han blir en riktig mjukis som gillar att krama mamma fortfarande då han är 15 år =). *drömma*. En av mina favoritreklamer är den då dendär tonårskillen vänder i dörren och rusar in och ger mamma en kram "plötsligt händer det". Så sött!

Nu har jag jobbat en dag. Det var mycket gemytligt och jag tror jobbet skulle passa mig faktiskt. Satt en timme och slammade innan det kom några barn över huvudtaget. Perfekt perfekt! gulliga flickor var det också  "jag saknar Milla" Sa den ena strax hon kom in. men efter en halv timme förstod jag att hon accepterat mig då hon sa "va heter du?"Å ingen har ens frågat om jag är gift. man kan ju itne direkt svara "Nästan" heheh!

barnen har väl knappt ens märkt att jag jobbat. De var så nöjda att få vara med fammo och faffa och klagar inte alls. Gullungar!

idag hittade jag min vänskapsring. Jag och Ellen har ju likadana. Det var roligt, den sitter så skönt på lillfingret och passar perfekt. Skönt att jag hittade den!

Tre brev åkte iväg på posten idag. Skönt att ha lite undan i allafall. Ikväll ska jag titta på fab5 så vi får se om jag har tid med några brev *tvivla* Duscha måste jag också och äta nåt onyttigt ;). I morron blir det en stressig dag, mot vad jag är van med. Tänkte nämligen åka direkt till gymmet efter jobbet. Men borde få ner nån mat nånstans där emelllan också...nåja, det ordnar sig!

Nu ska jag nog beta lite och ta det lugnt! Min musikaliska familj for just upp på vinden och trumma å sjunga =)

Lajv

Lyckad helg

Igår hade jag inte datorfri dag. Det var riktigt skönt =). Vi började med att åka på en cykeltur hela familjen, sen skulle Smulan lära sig cykla utan stödhjul. Det gick ju måttligt bra och nu är cykeln utan stödhjul så vi kan inte cykla nånstans. tur att det regnar idag i allafall... När Miika for och öva passade jag på att knäppa på Barbapapa åt Smulan på Tv och lägga Filip och sova. Sen la jag mig och läste den mest spännande bok jag läst på länge, och somnade mitt i. Jag som hatar att sova på dan. men det var riiiktigt skönt! Boken heter "spelet" och var en riktig nagelbitare. Jag läste den klart i natt nångån hahaha! Sen åkte jag och barnen på lite söndasshopping (alltså inte i natt då jag läst klart boken, utan på kvällen). Kom hem med en pincett, två hopprep, mjölk, puder, läppglans, keps, för små shorts...men inte bananerna och äpplena som jag hade lovat Miika att köpa. för övrigt var mitt blodtryck antagligen skyhögt efter en shoppngrunda ensam med barnen. Jeeeseees vad de är pigga. Men vi kom oss hem i allafal och jag satte mig i kvällsssolen och läste lite mer.

Lördagen var också väldigt lyckad. Jag började med att träna maratonstep&pump. Det var så förbaskat givande och jag var full av energi då jag kom hem. Så jag bestämde mig för att klippa gräset, fortfarande med pulsklockan på. Insåg att det är grymt effektiv träning att klippa gräset, speciellt om man känner regnet i hasorna =). Men det gick bra. Sen tänkte jag inte få av mig min tränings BH. Filip tyckte det var mycket roande att titta på då jag låg på sänge och ålade mig ur en kladdig trång BH. HUH! Det gick i allafall.

På kvällen var vi på sexårskalas. Riktigt trevligt =). Massa barn och några små bebisar också. Det är så roligt då ANDRA får fler barn. Två är ju tråkigt men lagom. Tre är tufft och lite spännande hehe. Intressant

Så hann vi bara hem å så kom Anders och Lena. De var precis så gulliga och roliga som i somras och vi skrattade oss genom tre varv Cranium. De var nästan lika kassa som vi på kunskapsfrågorna. Tacka vet jag "vilken känd barnsång...." om man har Miika i sitt lag. Självklart blev det lite bröllopsdiskussioner också. Jag börjar nästan tro att det ska hända på riktigt. Scary!

Jag fick i allafall Lena och Anders att lova att de kommer på Jakobs dagar i år också. Vi ska försöka hinna med bussen i år *flina* Fast det var gemytligt förra året också. Sitta på en regnvåt parkbänk mitt i byn och vänta på taxi. Minnen minnen...jag älskar somriga minnen med goda vänner =D

Gästlistan börjar vara i ordning faktiskt. Det verkar som om vi kommer att klara av ett rätt litet bröllop i allafall. Bara våra vänner inte får fler barn nu elller skaffar flera partners *fniss*. Hade skrivit en gästlista redan för flera år sen, bara för att det var kul. Några fick vi stryka och några fick vi lägga till. Vi har sagt att endast såna som vi tror att vi sitter på fika med om 10 år får komma. Alltså inga lösa kontakter eller såna som vi egentligen inte gillar. Nåja, vi får allt se hur det blir i slutändan.

Nu ska jag ta hand om lite räkningar tror jag ;)

landsbygdsgissel

kärlek
Idag fyller Filip två år! Idag är det två år sen vår familj blev komplett!  Det går inte att beskriva på nåt annat sätt. Han fattades oss fast vi inte visste det. Nu finns det ingen familj utan honom och Evelin och Dilba och Miika och Jag!  Familj familj familj. Vackert ord! Nästan lika vackert som "MAMMA".

Imorgon kommer mamma och pappa och hämtar barnen tidigt. Jag har lovat att klippa gräset, men tyvärr ser det mörkt ut. Det gååår inte att klippa gräs i regn. Undrar just vad våra grannar skulle säga om den kommentaren, de ha ju bevittnat fröken Sanka hänga kläder på tork i regn, grilla på elgrillen i åska och tvätta bilen i hagel. De drar säkert en lättnadens suck då vi flyttar och normala mänskor blir deras grannar. jag föreslog idag att vi skulle bli de störande grannarna på Tallbacka, det lär inte ska finnas några såna där. Miikas mamma bleknade och var kvick med att försöka få mig på andra tankar. Däremot hade hon inget emot min idé om en rosa postlåda. Det har nämligen varit tal om att vi alla skulle ha likadana postlådor. Men jag förespråkar individualitet och mångfald! Visst är det roligare om ens postlåda speglar personligheten?! Jag tänker minsann inte falla för trycket och betala 20-30e för en ljus postlåda även om jag hatar vår röda mongolåda som inte går helt upp på vintern. men hellre det än en ljus blänkande låda, likadan som grannens bara namnskylten som skiljer. NEJ TACK!

Inte kunde man ju heller vänta sig att man skulle få ta ansvar för försäljningen av sitt eget hus heller nonnonooo. Klart nån har synpunkter på att vi inte sålde åt paret med den hjärtsjuka flickan som måååste bo brevid järnvägen. Ge oss pengar så ger vi er huset säger vi bara!

Live and let live

Sluta lägg er i vårt liv och våra affärer. Eller ta åtminstone reda på båda sidorna av historien. Vi tycker också synd om familjen. Vilka jävlar skulle väl vilja bo i Kaalikylä? *skämta* Nä, men det förstår väl vem som helst att det är jobbigt att bo 10m från ett vältrafikerat tågspår. Men det är INTE VÅRT FEL. Vi driver ingen fucking välgörenhet och kan inte vänta med att sälja huset tills dom fått sitt sålt. Speciellt inte eftersom de meddelat att de inte kommer betala det pris som krävs. Ska vi fan SKÄNKA bort huset då? Nä för vet ni vad? Då skulle vi snart få höra vilka idioter vi är som säljer huset till underpris. HAH! Mig lurar ni inte avundsjuka monster som inte kan se andras lycka. Jag vet var jag INTE kommer tanka min bil från och med nu.

*parentes* kul för vår köpare att det är hans chef som tycker att han inte borde ha fått köpa huset

Jag fick ett rosa paket på posten idag.Vilken lycka!

föresten så är jag perfekt. Min diabetessköterska sa att det inte finns nåt jag kan bättra på. As if i didn´t know that already. Hon tyckte att min vikt är okej och att jag inte behöver gå ner. Jag älskar henne...undrar om hon är upptagen??

Nu ska jag sluta prata om mig själv

Visste ni att himmelsfärdsdagen inte är en flaggdag? Det visste inte jag. Sjukt

å snart fryser helvetet till is också!

Lordi
Jag är chockad! Hur kunde det gå såhär? jag fattar inte. Men det känns underbart! Jag älskar Lordis låt och deras coola image, inte dräkterna, men deras coolhet! *impad*. Å så vann vi! Härligt som 17. har en fantasi om att gå och se ESC live i Hellsinki nästa år. Men kan väl få drömma i allafall!

Nej, Miika har inte friat ännu.men han har verkligen blickarna på sig kan man säga. *flina* Nåja, för mig spelar det ärligt talat ingen roll. jag vill ju inte tvinga honom att gifta sig. Fast jag vet nog att han vill innerst inne. men som han sa "he e int lätt att fri åt te som e så oromantisk" jajajaj, blame it on me bara!

Har fått massa massa sms om bröllopet! Min nya (röda fina samsung) telefon går het, bokstavligt talat! Härligt då alla tar det med sån humor och är glada!

Å så brons i hockey VM! Bra jobbat tandlösa killar

Ikväll: How to loose a guy in 10 days plus lite slammande eventuellt! Har ju skåpet fullt nu =). härligt härligt

Jag och filip har haft kalas idag. Mysig som tusan! kunde inte ha haft det bättre. Fick nya högtalare til datorn, skulle gissa att de har bäst ljud i huset just nu. Min bror är en stjärna minst sagt. och knäckebröd av mamma och pappa. De är för söta!

Nåt som fick mig att skratt idag

Ur en intervju med LORDI

"Carola ser söt ut"
  Carola hyllar deras låt "Hard rock hallelujah".
  - De har en väldigt melodiös låt som sätter sig. Nu är mitt mål att ta mig bakom deras masker, säger hon och skrattar.
  Lordi däremot är inte lika ödmjuka mot "Invincible".
  - Hennes låt är ganska basic Eurovision. Carola borde använda oss som band så hon får mer poäng. Men hon ser fortfarande ganska söt ut med all botox. Jag skulle också behöva lite botox, säger basisten Ox.


*ligger på golvet och skrattar*

glädjen med att ha ett syskon

Jag bli alldeles varm i kroppen då jag hör barnen nu. Smulan sitter på pottan och gör Nr2 medan Filip håller henne sällskap. Det är för gulligt! Aaaah! Så härligt att det bara skiljer två år på dem så de kan ha mycket sällskap av varandra. Jag minns ju själv att jag och brorsan umgicks massor då vi var små.

Finns det nån annan kompis som skulle vilja sitt och lukta på bajs på toaletten? Knappast. Det är syskonkärlek!!

5,5h sömn är för lite! Men vi hade så roligt igår. David Hasselhof...ou jee! bara så ni vet, runt tretiden börjar det ljusna här igen *harkel* Jag behövde inte ens ha på helljusen hehe!

Nån annan än jag som är lite seg idag? Nåja, bra att öva sig igår. För ikväll ska jag ju tita på semifinalen i ESC. Jag hade helt tänkt bojkotta Lordi, p.g.a sättet de hade uttagningen i år. men låten rockar så förbannat så jag kan inte låta bli att gilla den. Får se till att blunda och lyssna bara! De är fuuuula. Så, snälla ni ring och rösta på Lordi. Vinner dom så får jag gifta mig U know!

Saknar

Gooosh! Saknar massa folk idag....brukar bara vara en åt gången, men idag skulle jag bara vilja lägga mig ner och tjuta för alla jag inte träffat på så länge *buhuuu*

"världen e så liten" brukar folk säga. men det känns inte så. Nice är långt borta, åbo är långt borta, Strängnäs är långt borta, Pörtom är långt borta och alla andra ställen också där mina vänner bor *djup suck* Kan inte alla bara trivas med att bo här nära mig? tufft

Nåja, världen kretsar inte runt mig. Men saknar det gör jag! It hurts!

Morsdag och dumlemuffins

Idag firar vi morsdag i finland (höll på skriva morddag, vilket ju är nåt HEEELT annat). Vi började redan igår eftersom vi har så många att fira. Vilken lycka att ha 5 mammor att fira en sån dag. Det är bara Miikas fammo som saknas och hon är död sen massa år tillbaka. Nåja, vi firade alltså min mamma och min fammo igår, men lunch och kaffe+tårta! Sen slappade vi och tittade på femman några timmar. Vi råkade fastna på "Emmas värld" som kom i repris. Förr har jag kämpat mot att kalla Emma för en blåst bimbo, men efter reportaget från Finland så är jag lite osäker. De framställde oss verkligen inte i vackert ljus. Super, slåss och avskyr sol..jepp såna är vi! GAAAAAH!! Frustration. Tänk om folk tror att det är så, tänk om dom tror att vi är kalla, bleka och fördomsfulla. Jag blir så sur då nån åter en gång vräker fram den fula bilden. Det finns glada, varma och trevliga finländare också. jag tycke vi är rätt många *egenkär*. ÄH! Tänker inte låta mig störas mer av det!

På kvällen åkte vi och tittade på en villatomt som jag vill ha. Jag vill ha den jättemycket!!! SNÄÄÄLLLLAAAA PAAAPPPPPAAAA *fniss*. Men vi får se!

På kvällen kom Peter och Cilla och jag fick lyssna på lite bröllopsplaner. Gosh! vad kul det skulle vara att planera ett eget bröllop *myser*. Men jag får ju hjälpa dem nu. Det kommer bli så fint och Cilla kommer vara den vackraste brud jag nånsin sett å så ska ju Smulan vara brudnäbb. Hoppas hon inte ballar ur hihi!

Kvällen avslutades med att se slutet på "crossroads" den var så dålig som alla säger. Men Brittan är ju alldeles ljuvligt söt. Det måste jag erkänna!

Idag har vi varit cyklande till Miikas föräldrar. Där var också mommo Elli =). Hon får åka färdtjänst =). Riktigt trevligt hade vi trots några små utbrott av en liten kille med mycket kortklippt frisyr. Sen cyklade vi hem och jag svepte ihop en muffinssmet och tryckte dit ett dumle. Dom blev goda!!! Kan ni tänka er? Jag är alldeles i extas MINA MUFFINS BLEV GODA!!! MIn vana trogen följde jag inte receptet och ändå blev dom riktigt lyckade. Ska frysa ner dem och bjuda på dem nästa helg då jag och Flipps firar våra födelsedagar! Miika var inte lika extatiskt som jag "nåjooo, nog e dom säkert goda med kaffe" Va faaan?

Nu ska jag strax laga mat åt barnen. Miika lovade hämta mat från Vilttorpet åt oss. Morsdagen till ära! men det blir först sent!

jag har haft en mycket lyckad morsdag. Kan det bli annat då man börjar morgonen med ett kort där det står "till världens bästa mamma" som de alla tre hade hjälpts till att laga *tårögd* jag är så lycklig!!



Faderskapsutredning

Mamma å Smulan
Angående Smulans faderskap så är det inget tvivel. Hon har sin pappas mörka ögon, vill äta lite och jämt, äter hellre fruktgodis än lakris, vill ha slaftglass hellre än chokladglass, är spinkig och rätt lång...need i say more? Döm själv av bilderna
Undrar vem Filip släktas på då han äter chilinötter! Miika hatar nötter. Fast Miika tror inte att Filip är hans son hahaha !Kan ju meddela att postbäraren är en kvinna och sotaren är väldigt ofager. Vems kille ska Filip nu vara då??  Jag tror nog han är Miikas i allafall, för han är så söt =) å så tycker han om att pilla på min tröja och innanför den hahah å pussas gärna också! Döm själv av bilderna! Jag för min del ser ingenting av mig i nåt av barnens utseende. Däremot kan jag ha en känsla av att Smulans freakiga dramaqueeniga uppförande är exakt som jag var då jag var liten....
Pappa å Filip



Ikväll kom äntligen regnet. Ett härligt störtregn som lämnade efter sig en underbar doft av sommar. Det måste vara den underbaraste doft som finns. Jag blir alldeles knäsvag och mjuk av den doften. Finns inte en parfym i världen som slår den!!! Härligt, såhär vill jag alltid ha det.

Nu plaskar Filip i badet och Miika har åkt med Smulan till villan. husvagnen är besiktad och de två skulle ge sig ut på ormjakt. Hoppas de får livet av den vackra svarta ormen som gled runt där senast vi var där! Inte kul om nån blir ormbiten i sommar sen!

Nu säger Filip att han har badat klart! men det tror jag inte på.han vill bara ha uppmärksamhet den lilla grisen.För att allt smuts ska loss från honom behövs nog flrea timmars bad  *vingla lite med ögonen*.

I morgon ska vi fira morsdag nr1 hos mamma å pappa. Då kommer min fammo å faffa dit. Sen på söndag blir det morsdag nummer 2 hos miikas mamma och pappa och sen hos min mommo. Det är inga småsaker att fira morsdag inte!

Nu skiner solen igen, hoppas Miika och Smulan har en mysig picknick vid villan =)

Nu ska jag och filip knapra i oss resten av nötterna och njuta av kvällen!

Hups! tänkte glömma rubriken

Solen skiner fortfarande! Jag ska bara knappra ner några rader och sen hänga ut kläder och dricka te. Har allvarliga planer på att börja på en ny bok också. Har läst massor nu och det är så skönt! Ligga ute i solen och läsa...bättre än så blir det inte =)

Bara två veckor till min födelsedag nu. Ska snart få välja en ny telefon. Då är frågan; ska jag ta en ursnygg rosa Siemens som jag inte riktigt förstår mig på, elller en säker svart Nokia som jag förstår? Kan inte riktigt bestämma mig.

Fick frissatid till 26.5. Passar ganska bra så hinner jag sabotera frisyren tills vi ska ut 3.6 =)... skulle gärna behålla mitt hår lite trashigt men man måste ju sköta om det ibland. Funderar på att göra nåt åt min bortbrända pannlugg. men jag vet itne om det funkar! Vi får se.

Morsdag i helgen! Härligt =). Jag ska fira mamma, fammo, mommo, miikas mamma och hans mommo å så mig själv då. Jo, vårt morsdagsfirande räcker i två dagar! Bäst att börja ladda upp redan!

Nu ska jag göra nån nytta och hänga upp kläder. Sen ska jag lägg mig i min baden baden och se väääldigt avslappnad ut medan grannarna jobbar och sliter. Fan vad jobbigt det måste va att ha mig til granne Miss relaxed. På sin höjd kan jag räfsa nåt torrt löv eller plantera några penséer i krukor, men inte mer! Man ska njuta av solen och inte stressa! Undrar om jag kunde få jobb som föreläsare på nån klinik för utbrända??

Bodycombat ikväll! Ska bli såå roligt. jag ska slita ut mig så jag inte orkar ett streg extra *se fram emot*

Damdidamdidamdamdamdieee that´s the way that my heart goes

Dom kallar det Ironi

Idag är det en konstig dag. Det brukar ju vara så att man har en bra dag eller en dålig dag. Men idag har jag både och. Känner mig supernöjd och är ovanligt snygg (kan jag ju påstå eftersom ingen av er kommer se mig ändå *flina*). Men så händer det små konstiga saker som man skulle kunna kalla för motgångar eller vad säger ni om följande:
1. Hittade två supersnygga klänningar på Seppälä, den ena för stor och den andra för liten
2. Glömde hem telefonen, vilket kändes skönt. Ett missat samtal av okänt nummer. Säääkert nån som skulle ringa och säga att jag vunnit en miljon
3. Hittade favoritlimmet vid Halpa Halli, glömde påsen vid Seppälä. Som tur fanns den kvar då jag kom för att hämta den 3 timmar senare
4. Hittade billig maskara, tog tester och försökte köpa det *rodnar*
5. Postade ett brev, fick INGET på posten *djup suck*
6. Höll på krocka 15 gånger typ, men gjorde det inte!
7. Hittade två Janet Evanovich böcker på bibban, hade lämnat kortet hemma *vingla med ögonen*
8. Hittade två "spoiled" tröjor billigt, men i fula färger

Om jag skulle sammanfatta dagen med ett ord skulle det bli IRONI! Men allt är okej ändå, tur att jag lider av humor i allafall så jag inte rasar ihop av några lustiga motgångar.

Borde fota mig och sätta in en bild idag. men jag är för lat.

Hur fnissig blir man inte då Smulan står och ropar "Fiiiiiiliiiiiiip! Vaaaaaar eeeee duuuuuuu??? Fiiiiiliiiiiiiiiiiip, kom hiiiiiiiiiiiiiiit förgrömmade unge!" *fnissa*. För övrigt klarade hon fyraårskontrollen galant. I rådgivningsboken står det "samarbetsvillig flicka" ou jee, dom skulle bara veta *vingla med ögonen*. Blev att fundera på en sak bara. Hon behövde inte klä av sig, Smulan alltså. Är det inte på rådgivningen de ska upptäcka blåmärken och sånt som vittnar om misshandel? Ser jag så snäll ut så hälsovårdaren inte ens kan tänka sig det eller *gloria på huvudet*. Det syns väl knappast på de föräldrar som slår sina barn heller... Nu gör ju inte JAG det, men om jag hade gjort det skulle de inte ha märkt det idag! Bara en fundering!

Ska nog surfa in på bokpool (eller va sjutton det heter) och leta upp några böcker, dit behöver man inget bibbakort...

Hoppas resten av dan blir mer normal!



Första maj

Idag fyller nån år
Idag är det 24 dagar tills nån annan fyller år
idag har nån gjort en god gärning, men känner sig usel ändå
Idag har nån saknat sina barn
Idag har nån somnat vid 6 på morgonen
Idag har nån fått ett brustet hjärta
Idag har nån haft en solig dag
Idag har nån ätit glass
Idag är det ett år till nästa första maj


Har ni tänkt på det?? Inte jag heller...känner mig lite omtumlad och trött. Antagligen därför jag skriver så konstiga saker. Eller så är det bara normalt för mig. Välj själv =).

Upplevde en väldigt konstig natt i natt. Blev inte mycket sömn, men det klarar jag. Känns bara konstigt, som om det aldrig hänt. Ändå vet jag att det hände. Fy fan! Undrar hur det känns att bli väckt 9.30 efter en krogkväll och öppna dörren för en sur brud man knappt känner till utseende!? Nej, jag undrar inte hur det kännns och jag vill inte veta! Har man inga känslor kan man väl inte känna nåt heller. Slut på diskussionen!

Men jag mår bra i allafall =), som för det mesta!

What becomes of the brokenhearted??