Tapeter

Håhå! Kan inte hålla mig från den föraktade bloggen!

Idag gav jag mig på att tapetsera vardagsrummet. Jag klarade ett hörn och en ändstump alldeles själv *stolt* Plus alla raka vanliga väggar då förstås. Najs najs! Hoppas mamma kommer och hjälper till i morgon. med lite tur och skicklighet kunde vi få klart vardagsrummet och hallen på en dag. men jag kan inte lova det! Skönt skulle det vara i allafall.

Tapeterna då? Tråkiga, opersonliga, fel färg, töntiga, inte min stil...men de får väl duga i några år! Kan ju hända att de gör sig bättre sen fondväggen kommer upp. I hope! Jag är i allafall nöjd med att de är helt olik de tapeter vi har i vardagsrummet här. Ett tag höll jag på att falla för frestelsen att köpa tapeter som såg nästan likadana ut som de nuvarande. Jag är löjligt förtjust i tapeterna i vårt vardagsrum. Så fina och helt min stil. Undrar när jag hittar några såna passande tapeter nästa gång.

Igår shoppade jag lite. Fastnade i en diskussion om handväskor med en kassörska. tur då det finns fler än jag som inte kan låta bli att köpa handväskor hehehe. helt rätt! Det blev en sån härlig ljusgrön rätt stor väska denna gång. Måste nog ta den i bruk snart! Fast min Turkosa Björn Borgväska blev väldigt snygg efter ett varv i tvättmaskinen =). Jag fick ju en gul drink över den i lördags. Tack för tipset! Jag visste inte att man kunde tvätta handväskor. NU vet jag.

Filip är så söt just nu! Han står och tuggar tuggummi och leker med ett måttband, han är alldeles röd runt munnen av jordgubbar och ketshup (inte tillsammans) å så säger han "ojojoj!" då måttbandet smäller ihop hihiiii! Att han har en liten rockarfrisyr gör inte saken sämre heheh!

Borde ta min bok med och lägga mig ute nu. men jag är så trött! Det sliter på kroppen att stå och tapetsera flera timmar. Säkert bra träning!  Föresten så har de lovat sol flera dagar framöver också. Jippiii jag älskar sommar och sol!

Nu  ska jag printa lite bilder och sen ska jag slappa resten av kvällen!

Löv löv

bilderna

tjejträff2tjejträff

Såhär snygga var vi alltså före vi for till stan på fredag. Jag är det lilla huvudet där bakom hehe!

Är alldeles slut efter allt shoppande, festande, tapetserande, körande, solande, läsande adda lite korta nätter till det så har du ett paket av trötthet. I går somnade jag två gånger i solen då jag skulle läsa. Det var så skönt. Idag har vi varit i lekparken och på eftermiddagen ska jag åka till stan och leta mörkläggningsrullgardiner till alla sovrumsfönster. Får se om det finns kvar några till ett vettigt pris. Inte troligt! Inte heller troligt att det blir nån dance aerobic ikväll. men jag får väl leva på hoppet!

Miika håller på med lilla toaletten i tallbacka. men han får ledigt från renoverandet då jag far till stan. Då ska han vara pappa några timmar. Det blir nog bra!

Som sagt trött och slut! Ska kasta i mig nåt ätbart nu och hänga ut lite kläder på tork! Solen skiner fortfarande!

Hur gammal var jag nu igen?

Har lite tappat blogglusten...gaaaah *frustrerad* å jag kan inte ens skriva varför *mer frustrerad*

Inga bilder ännu. har inte orkar tömma kameran. Kanske det blir dagens projekt? Kanske inte...

I fredags blev det en hel dag med hästtjejer; grill, bastu, twister och trevliga saker. Sen lite krog och sånt. Det var också trevligt. Jag bangade, min vana trogen, rätt tidigt. Så redan efter 2 var jag i säng. Skönt att orka leva dagen efter också hahah. Och det behövdes, kl 11 såg jag en liten blå prick som susade förbi. Sen kom den blåa pricken tillbaka och visade sig vara en prinsessa som innehöll Ea och Gabba. Svich susade vi iväg till Kokkola på lite shopping. På kvällen blev det fest med dem då PLUS några andra söta slampor ;).

Det blev en riktig fjortisfest med "pussybear" *skratta* och stämplar. Undrar just hur många 17åringar i Jakobstad som går runt med Eas telefonnummer på arslet. Hehehe! Även igår tyckte jag det var bäst att åka hem tidigt så jag ställde mig i en kort taxikö och väntade på Miika. Plötsligt var taxikön jäääättteeelååång och jag stod längst fram. Men så stod jag inte ensam längre, mina söta tjejer råkade komma längst fram de också hehehe! tänkte bli slagsmål ett tag förstod jag, men då hade vi redan åkt!

Nu har gullungarna kommit hem och jag ska SNART ta i tu med att reda upp lite här så det ryms in lite tjejer hit ikväll *längta*. Såså! skönt att jakobs dagar är över. Det känns helt galet att JAG har festat två dagar i sträck. Känner mig lite skyldig. Sånt gör inte tvåbarnsmorsor på 27 år. Men å andra sidan har jag haft alldeles galet roligt också och ångrar ingenting.

Om ni inte vill att jag sätter upp bilder av er här så får ni meddela det före i morron typ hehe! Sen kan det vara för sent ;)

Måste nog tömma kameran NU!

bestämt

kikare

Oh joy! igår kom Mikko och hälsa på. Så trevligt. Jag och Smulan hade inte träffat honom på ett halvt år och det är ju för länge. Barnen visade sig från sin värsta sida, men det var mysigt ändå. Intressant att bli uppdaterad om vad som händer i ens bästa vänners liv.

På kvällen åkte vi iväg till Kokkola och titta på ett möjligt ställe att ha bröllopet på. men vi strök det direkt. Så vi har nog bestämt nu var vi ska gifta oss *hoppa å studsa lite*. I morgon tänkte jag ringa och boka. Sen måste jag ju få tag i en präst också och få platsen och prästen att synkronisera. Spännande  in deed!

Så körde vi runt lite och tittade på grejer. Riktigt mysigt minsann =)

Nu ska jag gå ut och leka med en vrålilsk Filip som ska fara nånstans i Mammas bilen NUUU! Men men det går ju inte! Efter maten ska vi dock åka till min moster och fira några födelsedagar. Ser massor fram emot att träffa alla =). Brukar bli trevliga träffar med släkten  minsann! Det blir de nog idag också. Vädret är ju fantastiskt också. Super!

Nu ut med grinpellen Filip!


favoriter och åter favoriter

Barnen

Nu har vi varit några dagar till på villan. Skönt att bara slappa och strunta i allt man borde göra här på land. Barnen är väl ändå de som njuter mest av det. Naturisten Filip som springer runt och släpper bajskorvar på gräsmattan och prinsessan Evelin som ser till så att alla andra fångar spiggar så hon har nåt att titta på. Och vi vuxna springer runt med håvar från Halpa Halli för typ 1,95e och sliter för att få en spigg. Sen blev det lite av en tävling då min pappa spydigt började säga att det verkar som om han är den enda som får nåt. Plötsligt blev det väääldigt viktigt att få en ynklig lite fisk. Jag fick tre på en gång hahaha! Så tittade Evelin på dem i badbunken i 2 minuter och släppte ut dem. Hon är otålig den ungen "vad ska vi göra i morgon? " säger hon då man stiger upp på morgonen.

"finding me finding truth love in a changing world"

T.o.m Miika har haft ro att bara vara! Men nu har han fixat ihop sin gasgrill och kan inte sitta stilla i 2 minuter. Utom då vi åt! För att komma från allt grillande en stund åt vi tacos och det var alldeles otroligt gott. MUMS! Men nu är jag redo för grillning igen!

Klassträffen var väldit mysig. Två höjdpunkter:
1. Jag och Lena och två små flaskor rödvin på en bänk i skolparken, funderandes och mediterandes över kärlek, klasskompisar och livets övriga ironier.

2. Kl 02.30 på natten. Sitta i trädgårdsgungan med varsitt glas vatten och en påse chips.

Det var en mycket mysig kväll och jag är så glad att jag har en bästis som Lena. Hon gör mig till en bättre mänska! oh va melankolisk jag blir! Snart lyssnar jag väl på Kent också... *ler fånigt*

Ett rum är färdigtapetserat på nya stället! I morgon ska jag och mamma fortsätta med nästa! Det är riktigt kul faktiskt. Rummet blev som nytt. I love it! börjar faktiskt bli lite sugen på att flytta. Inget nöje att bo här efter 31.7 då bredbandet försvinner. Hu då!  Allt ska man överleva.

Nu ska jag hänga ut mina kläder och hoppas på sol i morgon också så att de torkar.

Ikväll Veronica Mars

Adlibris är min nyaste favorit sida. Böckerna är 1e billigare än på bookplus. Har beställt två evanovich böcker och en jane green. Idag fick jag mejl om att de är skickade! Så de kommer väl i början av nästa vecka. För det är väl torsdag idag....

Äta solvarm choklad ;)


Böcker

keyes
Det är härligt med sommar =). Jag passar på att läsa allt vad jag orkar då jag är vid villan. Just nu slukar jag ungefär en bok om dagen. Mitt bokförråd minskar snabbt. Tur att Bookplus.fi finns.
Senast lästa böcker:
Å andra sidan-Marian Keyes (rolig, lättsam i härlig Keyesstil)
Hemma hos MartinaH-Martina Haag (funny funny funny, läste ut den på några timmar)
Viskningar och lögner-Joy Fielding (hade inga förväntningar, slutade med att jag sträckläste den en natt, spännande)
Eldfångaren-Nicholas Evans-Hade trott den skulle vara bättre, den blev nästan smörig)
En geishas memoarer-Arthur Golden (bra bok!)
Fyra i leken-Jane Moore (helt okej, men kändes lite krystad. Vet inte om det beror på översättningen eller om författaren vill härma Keyes, men helt bra bok ändå)

Orkar inte komma på fler böcker nu! Men jag njuuuuuter!! Igår började jag på en bok av Lisa Scottoline. Men jag glömde den förstås vid villan. Nåja, skulle antagligen inte ha tid att fortsätta med den nu ändå. idag kommer lena och nästa vecka ska vi börja tapetsera i Tallbacka. Äntligen går det lite framåt! Å bara för att Miikas pappa lägger sig i och säger att "dendär bården måste ni åtminstone ta bort" så tänker jag INTE göra det *fnys*. En annan favorit "hmm...alltså ska ni göra det ensam eller får ni nån hjälp?" Miikas pappa är väldigt gullig och trevlig men han tror fortfarande inte att två kvinnor klarar av att tapetsera utan hjälp av en kar. Välkommen till år 2006!!

Nu har Miika semester. Han har tagit barnen med och promenerat till lekparken! Det såg så sött ut då de gick iväg. Jag tror jag ska klä på mig (AV mig??) och gå dit jag också! Vad är trevligare än en förmiddag med familjen. På måndag börjar allvaret då vi ska  in till banken och ta mera lån. Tänk om de säger "nej nej, ni får inte mera lån, DU jobbar ju inte" usch då! Men det går säkert bra. Sen när vi har lyft lånen får jag ge mig ut på en shoppingtur...kanske inte ;)

Dagens plan:
Lekparken
lunch
mamma å pappa hämtar barnen
Lena kommer
Lena, jag å Miika åker och badar och slappar
Duscha, fixa, sminka
Köra till stan
Sitta på med Eva till Fäboda
Äta gott med f.d. klasskompisar
Dricka vin
Eventuellt fortsätta dricka alkoholhaltiga drycker på nån krog i stan
Hmm...sen är det inte frågan om DAGENS plan längre utan om morgondagens. Hehehe!

Undrar om jag håller på tappa allt mitt hår. Det faller av massor då jag tvättar det...usch då! Men det ordnar sig!

jaja, nu ska jag ta på mig andra kläder och göra min familj sällskap!



Långa naglar

Solen den fortsätter att skina! Lovely lovely! Har tillbringar rätt mycket tid vid villan. Så skönt att bara få slappa. Men sen är det skönt att få komma hem och duscha och använda el igen. Det har sina sidor att inte ha rinnande vatten eller el på sommarstället. men det funkar! Det var lite knöligt då barnen var bebisar men nu går det hur bra som helst.Det jag saknar mest där är faktiskt morgontidningen ;)

Igår hos Anemi, mycket trevligt! Dom är så söta tjejerna och vi hade så roligt. Skönt att komma hem och öppna fönstret och krypa ner och sova. Det var härligt svalt och jag skulle antagligen ha sovit längre i morse men en fucking fluga väckte mej. HATA FLUGOR!! Gaaaaah! Hur kan nåt så litet förstöra så mycket? *morra*

Hoppas mina naglar hålls såhär långa tils helgen. Alltid kul om de är fina då man ska ut. Har börjat dra i lite trådar nu för att fixa skjuts till fäboda på lördag. Jag bestämde mig för att strunta i all vett och etikett och försöka få nån av mina gamla klasskompisar som ändå ska köra här förbi att plocka upp oss. Om de sen känner sig utnyttjade för att vi inte haft nån kontakt på några år så får de göra det då ;). Hehe!

Nu ska jag äta frukost och sen ska vi cykla till lekparken. Najs najs! Idag ska jag titta på skor och handla mat i stan. Längtar efter ett par fiiina sandaler som är bekväma att gå i (finns såna?). Ikväll ska vi åka och titta på bebis. Mys mys! Undrar om vi skulle packa med badkläder ifall vi kände för det efteråt. Jo, det ska vi göra...Skulle vara mysigt med kvällsdopp minsann!

Nu var det frukost då!

En fröjd för ögat!

Hihihi! Det sa två kvinnor i torsdags att jag var =). Min solbränna var så fräch och fin *skryta skryta*

Har bättrat på den i helgen och läst ut 1,5 böcker + en på fredagskvällen! Inte illa!

Nu svettas jag ihjäl. Längtar efter en dusch!